Hlavní obsah

Vracejí se Hanák i Polívka. Vorel Cestou domů uzavře trilogii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolek Polívka, Eva Holubová, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová se vracejí v novém filmu Tomáše Vorla Cesta domů, který navazuje na Cestu z města a Cestu do lesa.

Trailer k filmu Cesta domů

 
Článek

V Cestě domů, která má být ódou na přírodu a život na venkově, se objeví také Tomáš Vorel Jr., Lucie Šteflová nebo vypečený předseda mysliveckého spolku Milan Šteindler.

„Jsem rád, že premiéru stihneme letos do švestek. S uvedením filmu právě dozrávají švestky a pálí se slivovice. A slivovice hraje v našem příběhu také důležitou roli,“ řekl Tomáš Vorel.

Foto: Bontonfilm

Tomáš Hanák ve filmu Cesta domů

„Města se chovají predátorsky a naší vesnici vykořisťují. A měšťáci jezdí do přírody vyhazovat své odpadky, fyzické i duševní. Živnosti a podnikání na venkově krachují, vesničané musí dojíždět za prací do měst, aby přežili. A města se dál a dál rozpínají do nekonečných skladů a nákupních center. Vypadá to, že jednoho dne se všechna města vzájemně propojí a vesnice zcela zaniknou.“

Foto: Bontonfilm

Lucie Šteflová a Tomáš Hanák

Stejně jako předchozí dva filmy volné trilogie, i Cesta domů vznikala v téměř nedotčené oblasti okolí Rabštejna nad Střelou. Zároveň odtud pochází i samotný scénář k filmu. „Situace z filmu jsou odpozorované, scénář jsem dal dohromady z příběhů a historek, které jsem tady slyšel, nebo sám zažil. Při psaní mi pomáhali místní sedláci, lesníci a myslivci, takže je to kolektivní díl,“ popsal režisér.

„Film Cesta z města, který jsem tady točil v roce 2000, byl z pohledu vesničanů povrchní. Byl jsem tehdy pražský hejsek a přírodě a vesnici příliš nerozuměl. Takže jsem zobrazoval myslivce, kterého hrál Šteindler jako fousatého křiklouna. Ale teď vím, že žádný český sedlák nebo myslivec nenosí fousy. Všichni jsou vždy hladce oholeni,“ uzavřel.

Premiéra se chystá na 9. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám