Hlavní obsah

Vlastina Svátková hraje baletku v romantickém dramatu

Novinky, Stanislav Dvořák

Herečka Vlastina Svátková zve na nový český film Můj příběh. Hraje baletku, která projde těžkou krizí a na venkově hledá vůli změnit svůj život.

Videopozvánka od Vlastiny Svátkové na film Můj příběh 1Video: Falcon

 
Článek

Vedle protagonistky si zahráli také Vilma Cibulková, Saša Rašilov, Pavel Kříž, Tereza Kostková, Nela Boudová, Zuzana Norisová, Alžběta Stanková, Jaromír Nosek, Milan Kňažko, Martin Stránský nebo Roman Vojtek.

Svátková hraje baletku Eli, která rezignuje na úspěšnou kariéru kvůli lásce, ale ukáže se, že její vyvolený je podvodník. Najednou tak ztratí úplně všechno a odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu s pomocí tety Marie a  čtyř kamarádek.

Foto: Falcon

Vlastina Svátková ve filmu Můj příběh

Herečka musela kvůli své roli také zvládnout baletní kroky: „Musela jsem projít speciální přípravou. Mám ráda, když role vyžaduje zvládnout i něco navíc, nejen herectví. Při zkouškách jsem měla pocit, že mi baletní pohyby jdou, ale pak jsem trochu viděla ty převrácené oči, tak jsem se rozčílila a prosila, aby mi zatleskali a pochválili mě, abych měla tu správnou motivaci,“ směje se herečka.

Videopozvánka od Vlastiny Svátkové na film Můj příběhVideo: Falcon

Herečka Vlastina Svátková tráví každé Vánoce s jiným počtem dětí

Vánoce

„Ale nenechte se plést, ten film není o baletu, je to jen takové téma na okraj, hlavní téma je silný ženský příběh, který se opravdu stal, a já věřím, že se v tomto příběhu každá z nás dokáže najít a v hlavní hrdince najde naději, jak jít dál v těžkých situacích, kdy už si myslíme, že nic horšího se nám nemůže stát,“ dodává Vlastina Svátková.

Můj příběh vznikl podle předlohy Zory Castillo Calaway inspirované skutečným osudem. Snímek režírovali Libor Adam a Hana Hendrychová podle scénáře, který napsal Libor Adam s Pavlou Krečmerovou.

Film má vstoupit do kin 9. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám