Hlavní obsah

Tarantinova nejoblíbenější scéna z Tenkrát v Hollywoodu zmizela, dal ji alespoň do knihy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu Tenkrát v Hollywoodu chybí část, kterou musel Quentin Tarantino vyhodit, i když ho to hodně mrzelo. Nyní ji dal alespoň do knižní verze příběhu.

Trailer k filmu Tenkrát v Hollywoodu Video: Falcon

 
Článek

V retro snímku z Hollywoodu šedesátých let měli hlavní role Leonardo DiCaprio a Brad Pitt jako westernový herec Rick Dalton, jehož sláva už není, co bývala, a jeho dublér a kamarád Cliff. Rick těžce nese návrh, že by měl jít točit do Itálie podřadné westerny, ale Hollywood o něj moc nestojí. V závěru dojde i na scénu inspirovanou vraždou manželky režiséra Romana Polanského.

Foto: Falcon

Tarantinovi se velmi líbila scéna, kde DiCaprio jako Rick Dalton telefonuje s mladou herečkou Julií Buttersovou po prvním dni natáčení. Byla to prý velmi dojemná scéna, kde si povídají o filmu, o dialogu na další den a o tom, jak jsou šťastní, že na tom můžou pracovat. Pasáž je hodně emotivní a odhaluje Daltonovu povahu.

Tarantino se s ní velmi těžce loučil: „Byla to moje nejoblíbenější scéna ve scénáři... ta myšlenka, že by nebyla ve filmu byla nepochopitelná.“

„Myslím, že to pravěpodobně byla i pro Lea nejoblíbenější scéna, kterou natočil. Bylo nám z toho do pláče.“

Foto: Falcon

Brad Pitt ve vedlejší roli filmu Tenkrát v Hollywoodu.

Byli na scénu velmi hrdí, ale nakonec ji Tarantino stejně vystřihl. Původně si myslel, že to bude konec příběhu - ve scénáři to sedělo. Noc s vražděním pak měla být epilogem (doslov, dohra). Při natáčení se mu ale zdálo, že to viděl špatně. Noc není epilog, ale konec příběhu. Tak se scéna s telefonem, která měla být koncem, stala přebytečnou. Také mu došlo, že pasáž z ranče ukončuje únorovou část filmu, nic jiného už se tam nehodí a pak má děj skočit do léta.

„To se u filmu stává často. Prostě vyhodíte scény, které jsou opravdu skvělé,“ dodal režisér.

Reklama

Výběr článků

Načítám