Hlavní obsah

Svěrák k odmítačům očkování: S lidmi není k hnutí

Právo, Aleš Fuksa

O svých radostech i stesku se v úterý na Letní filmové škole v Uherském Hradišti mimo jiné rozvykládal legendární český herec a scenárista Zdeněk Svěrák.

Svěrák k odmítačům očkování: S lidmi není k hnutíVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Radost nyní nemá ze stavu, kdy část české veřejnosti odmítá očkování proti covidu-19.

„Dělám všechno možné, aby se dali lidé očkovat (proti covidu-19), a není s nima k hnutí. Protože když to (koronavirová pandemie) začínalo, a ještě jsme nevěděli, co je to za prevíta, tak jsem říkal: Nebojte se, však oni vědci na to něco najdou. No a když se našlo a přestali jsme se bát, tak je spousta lidí, kteří do toho nechtějí vstoupit,“ pokrčil rameny Svěrák.

Zdeněk Svěrák: Životopis předního českého herce a scenáristy

Film

Naopak radost má z obecenstva v divadelních sálech, do nichž se lidé vracejí po dlouhodobých koronavirových omezeních. „Těší mne momentálně nejvíc, že už můžeme hrát před plnými sály. My jsme byli zvyklí mít vždycky vyprodáno v divadle a režim poloviční účasti diváků s rouškami byl pro nás nezvyklý. Ale dneska poprvé budeme hrát do plných,“ řekl v úterý s odkazem na podvečerní uherskohradišťské uvedení hry Divadla Járy Cimrmana Záskok.

V rámci Letní filmové školy získal Svěrák ocenění od Asociace českých filmových klubů za inspiraci, lidskost, vlídnost a laskavost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám