Hlavní obsah

Paměti Woodyho Allena nakonec vyjdou, už předem rozzuřily jeho syna

Novinky, Stanislav Dvořák

Memoáry newyorského klasika Woodyho Allena dlouho putovaly po nakladatelstvích a v atmosféře MeToo se k nim nikdo nechtěl hlásit kvůli nepotvrzeným obviněním ze sexuálního obtěžování. Nakonec se situace trochu uklidnila a v angličtině má knížka vyjít 7. dubna.

Foto: Profimedia.cz

Ronan Farrow, syn Woodyho Allena

Článek

Allenova bývalá partnerka Mia Farrowová s ním má syna Ronana Farrowa, kterého vydání knihy velmi rozlítilo. S vydavatelem prý už nikdy nebude spolupracovat.

Jde o společnost Grand Central Publishing, divizi Hachette Book Group. Farrow tam loni vydal titul Catch and Kill, kde popisoval obtíže, kterým čelil, když se zabýval obviněními slavných postav filmového světa jako Harvey Weinstein nebo právě Woody Allen.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

„Byl jsem zklamaný, že jsem se z tiskových zpráv dozvěděl, jak můj vydavatel Hachette přijal memoáry Woodyho Allena poté, co je jiní velcí vydavatelé odmítli, a toto rozhodnutí skrýval přede mnou i vlastními zaměstnanci, zatímco jsme pracovali na Catch and Kill, knize o tom, jak se mocní muži včetně Woodyho Allena vyhýbali zodpovědnosti za sexuální zneužívání,“ uvedl.

Ronan Farrow také dodal, že vydavatelství Hachette nekontrolovalo fakta v Allenově knize.

RECENZE: Woody Allen vylezl z trezoru. Vtip a lehkost tam neztratil

Kultura

Jde o další pokračování nekonečné kauzy, která se táhne už desítky let. Režisér Woody Allen byl v poslední době v Americe vymazán z veřejného života a jeho film Deštivý den v New Yorku dva roky nikdo nechtěl uvést. Distributor Lucky Red pak situaci vyřešil tím, že snímek uvedl alespoň v Evropě. Stejně tak většina firem nechtěla vydávat jeho memoáry.

Režisér byl obviněn z obtěžování adoptivní dcery Dylan na začátku devadesátých let, nic mu však nebylo prokázáno a policie případ dávno odložila.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám