Hlavní obsah

Nový český film Petera Bebjaka Stínohra představuje trailer

Andrea Zunová, Právo, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film režiséra Petera Bebjaka Stínohra je příběhem muže, který pod tíhou viny hledá odpovědi na to, kde začíná a končí spravedlnost. Zároveň je příběhem o mnoha podobách lásky, síle přátelství a ztrátách i nadějích, které si lidé v mezních situacích mohou vzájemně nabídnout. Film vstoupí do kin 7. dubna.

Trailer filmu Stínohra

 
Článek

Bebjak, který je podepsaný pod mimořádně úspěšným seriálem Devadesátky, který v minulých týdnech dosahoval na obrazovkách České televize pravidelně téměř dvoumilionové sledovanosti, film natočil podle scénáře Venduly Bradáčové.

Ve Stínohře se pod jeho vedením objevuje slovenský herec Milan Ondrík, Hynek Čermák, Vladimír Javorský, Kristýna Frejová či dva nové herecké objevy Leona Skleničková a Jan Jankovský.

„Chtěli jsme udělat film, který bude citlivý, bude mluvit k divákovi tak, aby si z něj odnesl pocit, s nímž se může ztotožnit. Často se dostaneme do situace, i když ne podobně dramatické, jako náš hrdina, že sami sebe obviníme z něčeho, co se stalo. Přestože si v pragmatické rovině uvědomíme, že to je holý nesmysl a situaci jsme nemohli ovlivnit, v té emocionální nás to poznamená. Ovlivní to, jakým způsobem o věcech přemýšlíte, anebo uvažujete, co by se stalo, kdyby se to nestalo. Nezmění to charakter člověka, anebo způsob, jakým žije, ale jeho uvažování,“ řekl režisér Peter Bebjak.

Stínohra je o čtyřicetiletém záchranáři Janu Kavkovi, hraje ho Milan Ondrík, který právě opustil manželku Evu, v podání Dominiky Morávkové. Ta se v okamžiku rozchodu stane tragickou obětí zločinu. Jan žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází v místním boxerském klubu kamaráda Michala, kterého hraje Hynek Čermák. Jan chce věřit ve spravedlnost, ale obava, že by vrah mohl uniknout trestu, jej přivede na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Smrt na Nilu podle Branagha

Ve čtvrtek přišla do kin adaptace jednoho z nejslavnějších románů Agathy Christie, Smrt na Nilu. Jejím režisérem je Kenneth Branagh, který se zároveň zhostil...

Výběr článků

Načítám