Hlavní obsah

Mick Jagger se vrací k filmu. Hraje prohnaného obchodníka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mick Jagger je rocková ikona číslo jedna a žijící legenda, ale profesionálním hercem by ho asi nazval málokdo. Přesto má důležitou roli v novém filmu The Burnt Orange Heresy.

Trailer k filmu The Burnt Orange Heresy

 
Článek

Jagger hraje Josepha Cassidyho, což je vychytralý kšeftař s uměleckými díly, který zpracuje jednoho uměleckého kritika, aby mu získal dílo samotářského génia. Britsko-italský film režiséra Giuseppa Capotondiho, kde si zahráli také Donald Sutherland, Elizabeth Debická nebo Claes Bang, někteří publicisté označují za „neo-noirový thriller“. V českých kinech zatím premiéru nemá.

Jagger hraje ve filmech jen málokdy a jeho starší role už upadly v zapomnění. Výraznější bylo třeba Představení (1970) Donalda Cammella a Nicolase Roega, temnější gangsterka s erotickým motivy, kterou někteří označují za slušný „trip“. Frontman Rolling Stones tam hrál samotářského rockového zpěváka na drogách, který žije se dvěma milenkami současně. Ve své době film velký úspěch neměl, ale na festivalech si ho alternativnější publikum dopřává dodnes.

Ve stejné době natočil také film Ned Kelly, kde si zahrál dokonce hlavní roli australského lidového hrdiny. Během natáčení přestřelky utrpěl bolestivé zranění, když selhala filmová zbraň. Reakce na film byly spíše negativní a sám Jagger  později řekl, že Ned Kelly je “shit”.

Foto: MJZ

Mick Jagger ve filmu The Burnt Orange Heresy

Později si zahrál třeba v menších britských televizních snímcích jako The War Between the Tates a The Rutles: All You Need is Cash nebo v podivné sci-fi Živý po smrti a v romantickém filmu Muž z Elysejských polí. Vždy se ale od filmů raději vrátil k Rolling Stones. Na další turné skupina vyráží už 8. května z amerického San Diega, ale koncert v ČR zatím není v plánu. Minulý rok si „stouni“ zahráli v Americe sedmnáctkrát. V červnu 2019 Mick Jagger po operaci srdce prohlásil, že se cítí „fakt dobře“ a turné bude.

Rolling Stones vyrazí na letní turné

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám