Hlavní obsah

Rolling Stones vyrazí na letní turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolling Stones startují 8. května v americkém San Diegu letní turné, které bude mít patnáct zastávek. Končí 9. července v Atlantě.

Foto: Petr Horník, Právo

Britská skupina Rolling Stones zahrála ve středu 4. července 2018 v pražských Letňanech.

Článek

„Je to vždycky radost vrátit se do Severní Ameriky a hrát pro jedny z největších a nejlepších davů fanoušků,“ řekl Mick Jagger, nezničitelný frontman kapely, která funguje déle než půl století. Navštíví i Vancouver, Nashville, Dallas, Detroit, Cleveland, Pittsburgh, Buffalo či Tampu. Koncert v ČR zatím není v plánu.

Minulý rok si „stouni“ zahráli v Americe sedmnáckrát. V červnu 2019 Mick Jagger po operaci srdce prohlásil, že se cítí „fakt dobře“ a turné určitě bude.

Právnická finta. Rarity Rolling Stones krátce po vydání zmizely

Kultura

„Zkoušíme vybrat nějaké věci, které jsme nehráli v posledních letech. Většinou lidi nechtějí příliš neobvyklého materiálu, chtějí jen trochu,“ dodal. Jedna z málo známých písní, která by mohla zaznít, je třeba Memory Motel. Balada pochází z alba Black and Blue ze sedmdesátých let. Je nestandardně dlouhá, má přes sedm minut.

Největší úspěch mají podle Jaggera vždy stejné písničky - Paint it Black, Honky Tonk Woman a Satisfaction.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám