Hlavní obsah

Michael Jackson toužil po roli Spider-Mana, byl ochoten i koupit Marvel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Michaelu Jacksonovi se vždy říkalo, že byl velkým dítětem. Potvrzuje to i jeho touha obléknout kostým Spider-Mana, dokonce kvůli tomu chtěl koupit firmu Marvel.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson

Článek

Jacksonovo sledování pohádek a hraní si s dětmi někteří považovali za důkaz údajné pedofilie, jiní spíš za důkaz jeho nedospělosti. Superúspěšný král popu se v každém případě toužil stát Spider-Manem. Když komiksový Marvel v devadesátých letech krachoval, ucítil šanci, že by si mohl firmu koupit a sám se obsazovat do filmů.

„Pamatuju si, že jsme s bratry a s ním mluvili o koupení Marvelu. Chtěl to dohodnout se Stanem Lee. Diskutovali o tom, bohužel se to nepovedlo,“ zavzpomínal zpěvákův synovec Taj.

Už dříve se o tom v jednom rohovoru zmínila komiksová ikona Stan Lee. „Ano, chtěl to koupit. Měl pocit, že to je jediný způsob, jak by si mohl zahrát Spider-Mana.“

Michael byl naivka, to ho zničilo, vzkázala Jacksonova rodina

Kultura

Jackson chtěl hrát i ve filmu X-Men nebo ve Hvězdných válkách, ale nakonec do světa filmu nepronikl. Jeho hvězda začala koncem devadesátých let padat, někdejší génius se stával strašidelnou figurkou z bulváru. Tečkou za unikátní kariérou největší sólové popové hvězdy 20. století byla další a další obvinění z obtěžování dětí, která nikdy žádný soud neobjasnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám