Hlavní obsah

Komedii Ubal a zmiz inspiroval slavný režisér Guy Ritchie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze se natáčí komedie Ubal a zmiz. Autor scénáře a režisér filmu Adam Hobzik film charakterizuje slovy „Sbal prachy a vypadni po česku“. Přiznává tak inspiraci režisérem a Guyem Ritchiem. Ve filmu jde o kšeft s velkým balíkem marihuany.

Foto: Cinemart

Lucie Benešová a Matouš Ruml (z filmu Ubal a zmiz)

Článek

„Sešlo se víc věcí najednou. Před pěti lety jsem trochu po studentsku natočil webseriál Pizza Boy pro Stream.cz o poslíčkovi s pizzou a po dokončení ve mně ta postava nějak žila dál, říkala si o epilog. Zároveň mě fascinovala scenáristická forma filmů Guye Ritchieho. Množství spletitých příběhů, které se navzájem prolínají a ovlivňují. Byla to velká řemeslná výzva a já měl chuť ji podstoupit. Teprve když jsem scénář dokončil a podíval se na něj trochu s odstupem, uviděl jsem to téma: touhu žít život podle vlastních pravidel,“ řekl ke svému celovečernímu debutu Adam Hobzik.

Ve stylizovaném a přiznaně bláznivém příběhu hraje Žižkov roli amerického Bronxu.

„Kamarádi Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky,“ naznačují tvůrci styl komedie.

Foto: Cinemart

Adam Hobzik a Matouš Ruml

K dalším postavám patří policisté (Martin Hofmann a Leoš Noha), kteří se rozhodnou na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží, a také rocker André S. (Marek Lambora), který podepsal smlouvu na tři popová alba pro teenagery a hroutí se z toho.

„Tenhle žánr mi přijde nejhravější ze všech. Je to skoro komiks, snese strašně moc. Může být absurdní, vtipný, akční, stylizovaný. Bavilo mě ho psát a myslím, že bude zábavné ho točit. Jediná nevýhoda, kterou u něj vnímám, je, že v Čechách není moc prověřený. O to víc cením producentů, že měli chuť do něčeho takového jít,“ tvrdí režisér.

V dalších rolích si zahrají Šarlota Frantinová, Radim Fiala, Tomáš Matonoha, Ernesto Čekan, Ha Thanh Špetlíková, Lucie Benešová, Andrea Hoffmannová a Pavel Ponocný.

Film Ubal a zmiz bude mít premiéru 11. března 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám