Hlavní obsah

Filmové premiéry: V síti, 1917, Volání divočiny, Vidíš měsíc, Danieli a Daleká cesta

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin vstupuje dokument o zneužívání děti na internetu V síti a jeho kratší verze, určená dětem V síti: Za školou. Tři Oscary za kameru, mix zvuku a vizuální efekty dostal válečný film 1917. Rodinný film Volání divočiny vypráví příběh milovaného, ale uneseného psa Bucka. Drama jednoho z nejhorších únosů poslední doby ožívá ve filmu Vidíš měsíc, Danieli. Po digitálním restaurování jde do kin film Alfreda Radoka Daleká cesta natočený v roce 1948.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

V síti

Dokument V síti otevírá třaskavé téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dívčím vzezřením Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá se pod dohledem filmařů přihlásily na sociální sítě, aby prožily zkušenost dvanáctiletých dívek on-line. Film je do 15 let nepřístupný, pro mladší jde do kin upravená verze V síti: Za školou.

Trailer k filmu V sítiVideo: Aerofilms

V síti, Česko 2020, dokument, 100 / 63 min., režie: Vít Klusák a Barbora Chalupová, hrají: Tereza Těžká, Anežka Pithartová, Sabina Dlouhá, Karolína Zachová, Vít Klusák a další

1917

Na sklonku 1. světové války, jednoho z největších válečných konfliktů všech dob dostali dva mladí britští vojáci Schofield a Blake zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků. Mezi ohroženými je i Blakeův bratr.

Trailer k filmu 1917Video: Vertical Entertainment CZ

1917, USA/Velká Británie 2019, válečné drama, 119 min., režie: Sam Mendes, hrají: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong a další

Volání divočiny

Život hýčkaného mazlíčka Bucka se změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít a nakonec se mu podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona.

Trailer k filmu Volání divočinyVideo: Totalfilm.cz

Volání divočiny, USA 2020, dobrodružný, 100 min., režie: Chris Sanders, hrají: Harrison Ford, Karen Gillan, Dan Stevens, Colin Woodell, Omar Sy a další.

Vidíš měsíc, Danieli

V roce 2013 byl dánský fotoreportér Daniel Rye zajat teroristickou organizací Islámský stát a držen jako rukojmí 398 dnů, spolu s několika dalšími rukojmími včetně amerického novináře Jamese Foleyho. Film sleduje Danielův boj o přežití v zajetí, jeho přátelství s Jamesem, i hrůzu, kterou prožívala Danielova rodina v Dánsku, snažící se vyrovnat se strachem, že už nikdy neuvidí svého syna naživu.

Vidíš měsíc, Danieli HD trailer CZVideo: Film Europe

Vidíš měsíc, Danieli, Dánsko / Norsko / Švédsko 2019, drama, 135 min., režie: Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen, hrají: Esben Smed, Toby Kebbell, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Christiane Gjellerup Koch a další

Daleká cesta

Expresivně pojaté vyprávění o osudech pražské židovské rodiny Kaufmannových za druhé světové války je obohaceno o novátorské postupy kombinující hraný a dokumentární film. Film patří k nejranějším a také nejpůsobivějším reflexím holocaustu.

Daleká cesta (Alfréd Radok, 1948) - trailer 2020Video: Národní filmový archiv

Daleká cesta, Československo 1948, drama, 108 min., režie: Alfréd Radok, hrají: Blanka Waleská, Otomar Krejča st., Viktor Očásek, Zdeňka Baldová, Eduard Kohout a další

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám