Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nová šichta, Matky, V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz, Červený střevíček a 7 statečných, Divoký Spirit či Nikdo

Právo, Věra Míšková

Dokument Nová šichta je příběhem muže, který se z horníka stal programátorem. Matky zase nová česká vztahová komedie o potížích čtyř kamarádek. V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla. Nová verze animované pohádky o Sněhurce má název Červený střevíček a 7 statečných.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Nová šichta

Tomáš Hisem fáral 25 let, ale najednou se trh práce se prudce mění, doly zavírají, havíři se rekvalifikují. Tomáš si navzdory nevěřícím pohledům svých kamarádů volí specializaci, která má k jeho původní profesi opravdu na hony daleko. Hodlá vyměnit šachtu za digitální prostor a stát se programátorem

Trailer k dokumentu Nová šichtaVideo: Artcam Films

Nová šichta, Česko 2020, dokument, 91 min., režie: Jindřich Andrš

Matky

Čtyři celoživotní kamarádky se starají o děti, nebo právě porodily, případně jsou těhotné a řeší vztahové problémy. Ústřední postavou je influencerka Sára, která právě porodila, Hedvika se provdala do zlaté klece, Zuzana je samoživitelka dvou dětí a Eliška je těhotná. A všechny mají problémy s chlapy.

Trailer k filmu Matky

Matky, Česko 2021, 97 min., režie: Vojtěch Moravec, hrají: Hana Vagnerová, Sandra Nováková, Petra Hřebíčková, Gabriela Marcinková a další.

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz

Neznámé zlo šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovy. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posedlost ďáblem.

Trailer k filmu V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkazVideo: Vertical Ent.

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz, USA 2021, thriller, 121 min., režie: Michael Chaves, hrají: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Regina Ting Chen a další.

Červený střevíček a 7 statečných

Baculka Sněhurka najde pár kouzelných červených střevíčků, které ji promění v hubeňoučkou krasotinku. Jenže střevíce patří zlé čarodějnici a ta, když zjistí, že zmizely, použije veškerá kouzla a čáry, aby je dostala zpět. Sněhurka má plné ruce práce s ježibabou, a do cesty se jí plete sedm neodbytných trpaslíků, kteří od ní chtějí pusu.

Trailer k filmu Červený střevíček a 7 statečnýchVideo: Bohemia MP

Červený střevíček a 7 statečných, Jižní Korea, 2019, animovaný dobrodružný, 92 min. režie: Sung-ho Hong, hrají: Chloë Grace Moretz, Sam Claflin, Gina Gershon, Jim Rash a další.

Divoký Spirit

Po návratu do rodného Miradera na dohled Divokého Západu se malá Lucky cítí trochu jako cizinka. Pak ale potká mustanga Spirita a zrodí se přátelství, které by měl ukončit příjezd obchodníka, jenž chce Spirita a další divoké koně ochočit a výhodně prodat. Lucky se jako správná kamarádka samozřejmě rozhodne, že mu v tom zabrání za každou cenu.

Trailer k filmu Divoký SpiritVideo: CinemArt

Divoký Spirit, USA 2021, animovaný western, 91 min., režie: Elaine Bogan, Ennio Torresan, hrají: Eiza González, Jake Gyllenhaal, Isabela Merced, Walton Goggins a další.

Nikdo

Hutchův život se smrsknul na otravné rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy dětí. Když do domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a syna dokonce praštit. Až když jeho samotného napadne banda grázlů, spustí se lavina událostí, které Hutche důkladně prověří. Tenhle pan Nikdo má totiž pořádně tuhý kořínek.

Ukázka k filmu NikdoVideo: CinemArt

Nikdo, USA, akční thriller, 92 min., režie: Ilja Najšuller, hrají: Bob Odenkirk, Alexej Serebrjakov, Connie Nielsen, Christopher Lloyd a další.

Perské lekce

Gilles je spolu s ostatními židy zatčen vojáky SS a poslán do tábora v Německu. Jen o vlásek unikne popravě, protože přísahá dozorcům, že není Žid, ale Peršan. Tato lež ho dočasně zachrání, ale je mu přidělen úkol na život a na smrt: učit perštinu velitele tábora Kocha, který sní o tom, že si po válce otevře restauraci v Íránu. Koch je ale den za dnem nedůvěřivější...

Ukázka k filmu Perské lekceVideo: Film Europe

Perské lekce, Rusko/Německo/Bělorusko 2020, drama, 127 min., režie: Vadim Perelman, hrají: Leonie Benesch, David Schütter, Lars Eidinger, Jonas Nay a další.

Undine

Když Undine opustí muž, kterého miluje, dostihne ji starý mýtus. Musí zabít muže, který ji zradil, a vrátit se do vody. Nečekaně potkává profesionálního potápěče Christopha a zamiluje se do něj. Když ale Christoph začne cítit, že Undine před něčím utíká, přiměje ji to postavit svému prokletí jednou provždy.

Ukázka k filmu UndineVideo: Film Europe

Undine, Francie/Německo 2020, romantické drama, 92 min., režie: Christian Petzold, hrají: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám