Hlavní obsah

Filmové premiéry: Krycí jméno Lev, Sladký konec dne, Vzpomínky na Itálii či Trollové: Světové turné

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absurdní zápletka, rychlé stroje, krásné ženy, únos i loupež, to všechno je Krycí jméno Lev. Rozpadající se evropské hodnoty zachycuje drama Sladký konec dne. Vzpomínky na Itálii je romantická komedie s vůní Toskánska. Jessica Chastainová hraje elitní nájemnou vražedkyni v thrilleru Ava: Bez soucitu. Plné hudebních pecek a jejich originálních předělávek jsou Trollové: Světové turné. Každodenní útrapy, nesnáze i radosti obyčejných lidí přibližuje český dokument Ztracený břeh.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Krycí jméno Lev

Upjatý psychiatr Romain je fascinovaný svým novým pacientem Leo Milanem, který o sobě tvrdí, že je mezinárodní agent s krycím jménem Lev. Ale on je přeci jen blázen, ne? No, možná ne… Lev jednoho dne Romainovi sdělí, že mu přímo před očima unesou jeho snoubenku. To se také stane a Romain si uvědomí, že Lev je asi jediný, kdo ví, „která bije.“ A je taky jediný, kdo ji dokáže zachránit.

Trailer k filmu Krycí jméno LevVideo: Bohemia Motion Pictures

Krycí jméno Lev, Francie 2020, komedie, 95 min., režie: Ludovic Colbeau-Justin, hrají: Dany Boon, Philippe Katerine a další.

Sladký konec dne

Židovská spisovatelka Maria Linde je čerstvou nositelkou Nobelovy ceny. Její harmonický rodinný život na italském venkově však začne skřípat, když podlehne šarmu mladého přistěhovalce Nazeera. Na křižovatce nespoutané mysli a stárnoucího těla se Maria snaží najít svou roli v dynamickém světě kolem ní. Své hodnoty dá jasně najevo v proslovu, v němž okomentuje bombový útok v Římě a při kterém odmítne cenu za literaturu převzít.

Trailer k filmu Sladký konec dne

Sladký konec dne, Polsko/Itálie 2019, drama, 92 min., režie: Jacek Borcuch, hrají: Krystyna Janda, Kasia Smutniak, Vincent Riotta, Antonio Catania a další

Vzpomínky na Itálii

Londýnský umělec se vrací spolu s dospělým synem do Itálie, aby tu prodali jejich starý rodinný dům. Čekají tu na ně překvapivě náročné opravy kamenné vily, spousta slunce, víno, opravdové spaghetti a také jedna krásná a sympatická majitelka místní restaurace. Otce a syna hrají otec Liam Neeson a jeho skutečný syn Micheál Richardson.

Trailer k filmu Vzpomínky na ItáliiVideo: BontonfilmCZ

Vzpomínky na Itálii, VB / Itálie 2020, romantický, 94 min., režie: James d’Arcy, hrají: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan a další

Ava: bez soucitu

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly – obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní.

Trailer k filmu Ava: Bez soucituVideo: BontonfilmCZ

Ava: Bez soucitu, USA 2020, akční thriller, 96 min., režie: Tate Taylor, hrají: Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich, Geena Davis, Common a další

Trollové: Světové turné

Stoprocentně pozitivní trollí holka Poppy, která byla v úspěšném prvním díle pouhou princeznou, povýšila na královnu, ale naštěstí ji to nijak nepoznamenalo. Své zemi vládne tancem, zpěvem a levou zadní, protože tam, kde nejsou žádné potíže, je kralování brnkačka. Její svět by dál pohodově rotoval v popovém rytmu, kdyby jednoho krásného dne nepřišlo šokující odhalení – popoví Trollové nejsou jedinými obyvateli planety, žijí na ní další trollí kmeny, vyznávající různé hudební styly. A to bude problém.

Trailer k filmu Trollové: Světové turnéVideo: CinemArtCZ

Trollové: Světové turné, USA 2020, animovaná komedie, 91 min., režie: Walt Dohrn, David P. Smith, v českém znění: Ivana Korolová, Martin Písařík, Monika Absolonová, Petr Janda, Václav Noid Bárta

Ztracený břeh

Film sleduje život skupiny rybářů a rekreantů, kteří v rámci komunitního snažení a přátelské spolupráce zvelebili břehy jinak opuštěných nádrží jihomoravského vodního díla Nové Mlýny, ať už pro účely dovolené, či poklidného lovení ryb. Kvůli byrokratickým machinacím jsou však nuceni své letní domovy zlikvidovat a navždy opustit místo plné nostalgie a vzpomínek.

Trailer k filmu Ztracený břehVideo: Pilot Film

Ztracený břeh, Česko 2020, dokument, 78 min., režie: Jiří Zykmund

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám