Hlavní obsah

Elvis a Top Gun budou mít premiéru v Cannes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Baze Luhrmanna o králi rokenrolu Elvis bude mít světovou premiéru na letošním květnovém festivalu v Cannes. Představí se tam také akční film Top Gun: Maverick.

Foto: Profimedia.cz

Austin Butler je Elvis.

Článek

Hlavní role v Elvisovi mají Austin Butler (Elvis Presley) a Tom Hanks (jeho manažer). Známý režisér Baz Luhrmann stál mimo jiné za úspěšnými filmy Velký Gatsby a Moulin Rouge!.

Butler zatím na svou velkou roli v Hollywoodu čekal a Elvis může být největším zlomem v jeho kariéře. Zatím byl k vidění spíše v seriálech jako Hannah Montana a Kriminálka Miami. Drobnou roli měl v Tarantinově nostalgickém bijáku Tenkrát v Hollywoodu.

V dalších rolích se objeví Yola Quartey, Luke Bracey, Kelvin Harrison Jr., Dacre Montgomery, Helen Thomsonová a Richard Roxburgh.

Postavu sestřičky obviněné z vraždy jsme dlouho ladili, říká autor Podezření

Film

Elvis Presley přezdívaný „The King“ je považován za největší rokenrolovou hvězdu v dějinách. Nedělal ale pouze rokenrol, řada jeho písní se blíží spíše country nebo spirituálům.

Top Gun: Maverick je pokračováním Top Gunu z osmdesátých let, kde si zahrál tehdy mladý Tom Cruise. Herec se vrací jako pilot Pete “Maverick” Mitchell. Pokračování by mohlo mít podle některých novinářů velký komerční úspěch, ale jisté to zdaleka není. Doba se změnila, Cruise brzy oslaví šedesátku a mládež má dnes úplně jiné idoly.

Premiéra Top Gunu byla už několikrát odložena kvůli covidu.

Reklama

Výběr článků

Načítám