Hlavní obsah

Alice Nellis napsala detektivku. Jana Plodková si zahraje hlavní roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Alice Nellis napsala scénář detektivky. V hlavní roli filmu Němá tajemství se představí Jana Plodková a s ní slovenský herec Marián Mitaš.

Foto: Donart

Jana Plodková

Článek

„Na scénáři jsem pracovala téměř rok. Jde o příběh, který v rámci kriminálního žánru zkoumá kvalitu lidského života a to, jak ji vnímáme. Co považujeme za život, který stojí za to žít,“ uvedla Alice Nellis.

„Na scénáři mě zaujalo, že ústřední postavy jsou tři ženy a každá si řeší svůj díl viny a vztah k jednomu muži,“ řekl režisér Tomáš Mašín, jenž ocenil, že scénář kombinuje dramatický příběh, detektivku a lovestory.

Martin, kterého hraje slovenský herec Marián Mitaš, v důsledku těžkého úrazu ztratí možnost komunikovat se světem a svět s ním. Kolem však zůstaly všechny důležité ženy jeho života. Manželka Erika (Jana Plodková), maminka Dana (Milena Steinmasslová) a veterinářka Jana (Magdalena Borová), jejíž kůň způsobil Martinovi úraz.

Foto: Donart

Marián Mitaš

„Každá z nich má však svou verzi událostí. O vše se navíc začíná zajímat policie (Igor Chmela a Jan Révai). Martin je totiž mrtvý a někdo mu ke smrti pomohl. Postupné odhalování pravdy vede k nečekaným obratům, které spolu s divákem odkrývají vrstvu po vrstvě dlouho zamlčovaná traumata a rozplétají síť chytrých, malých lží,“ popsali tvůrci.

Důležitým tématem filmu je poškození řečové oblasti mozku zvané afázie, ke kterému může dojít v důsledku těžkého úrazu. „Jde o zvláštní poruchu mozku, kdy člověk má pocit, že může mluvit, ví přesně, co chce říct, ale nedokáže to zformulovat. Hlasivky fungují, ale někde na půli cesty se to celé rozpojí a to, co říká, nedává smysl,“ dodal Marián Mitaš.

Reklama

Výběr článků

Načítám