Hlavní obsah

10 tipů na francouzské filmy, které vás naladí na příjemný večer

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské filmy disponují specifickou poetikou. Vybrali jsme deset z nich, užijte si s nimi příjemný večer!

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová v 60. letech

Článek

1. Amélie z Montmartru

Amélie se rozhodne, že bude pomáhat ostatním. Co ale její štěstí? Romantický snímek natočil v roce 2001 režisér Jean-Pierre Jeunet, v hlavních rolích se představili Audrey Tautouová a Mathieu Kassovitz.

10 tipů na filmy pro ženy: Dámy, tyto snímky vám zlepší den

Film

2. Nedotknutelní

Philippe je sice bohatý, ale je na vozíčku. Už má dost všech, kteří na něj koukají se soucitem v očích, a tak hledá asistenta, který bude nad věcí. Toho objeví v Drissovi, kterého akorát pustí z vězení, a vznikne nečekané přátelství. Životopisné drama s komediálními prvky roku 2011 natočili režiséři Eric Toledano a Olivier Nakache a určitě se jedná o jeden z nejlepších filmů posledních let. V hlavních rolích excelovali François Cluzet a Omar Sy.

Jim Carrey v hlavní roli: 10 tipů na filmy s úžasným komikem

Film

3. Umělec

Hvězda němých filmů George Valentino se nechce přizpůsobit nastupujícímu filmu se zvukem. Tím ale ohrožuje svou kariéru. Jak se k tomu nakonec postaví? Drama, ve kterém se promluví jen pár slov, natočil režisér Michel Hazanavicius roku 2011. V hlavní roli se představil Jean Dujardin.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

4. Jules a Jim

Snímek je adaptací stejnojmenného románu Henriho-Pierra Rochéa a vypráví příběh manželského trojúhelníku odehrávající se mezi lety 1912–1933. Film roku 1962 natočil režisér François Truffaut, v hlavních rolích hráli Jeanne Moreauová, Oskar Werner a Henri Serre.

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

5. Playtime

Vize na pomezí halucinace a abstrakce pojednává o panu Hulotovi, který se ztratí v moderní části velkoměsta. Film byl natočen v kulisách nákladně vybudovaného městečka Tativille u Paříže (modely 1:5). Komediální drama roku 1967 natočil režisér Jacques Tati, který si ve snímku i zahrál.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

6. Pohrdání

Známý filmař Paul začne pracovat na filmech, za které by se dříve styděl. Udrží si respekt své ženy Camille? Drama roku 1963 natočil režisér Jean-Luc Godard. V hlavních rolích zářili Michel Piccoli a Brigitte Bardotová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

7. Atalanta

Námořník Jean vezme manželku Juliettu na nákladní loď Atalantu, na níž Jean pracuje a která se plaví do Paříže, kam se Juliette vždy toužila podívat. Juliette se na lodi nudí a začne flirtovat s posádkou. Jean nakonec Juliette ztropí žárlivou scénu a ona uteče. Vrátí se k sobě? Romantickou dramatickou komedii roku 1934 natočil režisér Jean Vigo, zahráli si v ní Michel Simon a Dita Parlová.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

8. Život Adèle

Tříhodinové romantické drama s Adèle Exarchopoulosovou a Léou Seydouxovou v hlavních rolích roku 2013 natočil Abdellatif Kechiche, předlohou mu byl komiks od Julie Marohové. Film pojednává o milostném vztahu mezi dvěma mladými ženami.

Tipy na umělecké filmy, které vás nebudou nudit

Film

9. Muž z Ria

Vojín Adrien Dufourquet pátrá po své snoubence Agnes Villermosové. která je unesena muži, kteří pátrají po třech soškách, které jsou klíči k bájnému pokladu. Akční film podobný těm o Indianovi Jonesovi natočil v roce 1964 režisér Philippe de Broca. Zahráli si v něm Jean-Paul Belmondo, Françoise Dorléacová a další.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

10. Prorok

Malik El Djebena je odsouzen k šesti letům vězení. Ve věznici si ho všimne šéf korsického gangu a pověří ho několika úkoly, jejichž splněním si Malik získá jeho důvěru. Malik má ale i svoje plány... Krimidrama v roce 2009 natočil režisér Jacques Audiard a hráli například Tahar Rahim a Niels Arestrup.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám