Hlavní obsah

Prvnímu dni na Szigetu kralovaly ženy. Hvězdou byla Dua Lipa

Právo, Lukáš Nedomlel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Po třech letech otevřel své brány ve středu jeden z největších hudebních festivalů na světě, maďarský Sziget. První festivalový den hlásil téměř vyprodáno a plocha budapešťského ostrova Óbuda se postupem dne a večera zcela zaplnila hudebními fanoušky z celého světa. Cíl byl jasný, koncert britské zpěvačky Dua Lipy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po tříleté pauze kvůli covidu otevřel své brány jeden z největších hudebních festivalů na světě, maďarský SzigetVideo: Reuters

 
Článek

Celý festival na hlavním pódiu však otevřela jiná žena americká zpěvačka Remi Wolf, která předvedla sluncem protkaný mix popu, r’n’b a soulu. Program na Freedom Stage, druhém největším pódiu festivalu, zahájila izraelská zpěvačka Noga Erez a nastavila laťku tak vysoko, že se ji již žádnému z dalších vystupujících, vyjma hvězdy prvního večera, nepodařilo přeskočit.

Foto: Marie Trávníčková

Dua Lipa byla skutečnou hvězdou prvního dne letošního Szigetu.

Úderná kombinace hudebních vlivů r’n’b nultých let a nynější klubové hudby se prohnala ostrovem jako uragán. Noga Erez se nebojí kontroverzí a ve svých písních proplétá angažovaná politická témata dnešního Izraele s osobní emocionální rovinou. Její sebevědomá show byla zatím jedním z prvních vrcholů festivalu.

Foto: Marie Trávníčková

Sziget je svátek hudby i setkávání lidí.

Na hlavním pódiu se následně představily další hvězdy prvního festivalového dne, Milky Chance a Rüfüs Du Sol. První jmenovaní vystřelili ke hvězdám debutovým albem Sadnecessary z roku 2013 a od té doby hráli v celém světě. Nedokázali však navázat na hitovost singlů z první desky a jejich koncert na Szigetu byl rozpačitý.

Australské elektronické trio Rüfüs Du Sol naopak na svůj průlomový úspěch z roku 2010 pravidelně navazuje. Jeho fúze jemných instrumentálních pasáží se silnými elektronickými beaty fungovala dobře.

Hlavním hřebem prvního festivalového večera byl koncert Dua Lipy, který předčil očekávání. Profesionální show se živou kapelou, vokalisty i tanečníky umělkyně bavila a roztančila i zaryté odpůrce mainstreamového popu.

Anglická zpěvačka s albánskými kořeny se vrátila na Sziget po pěti letech, kdy ji v roce 2018 festival obsadil do pozice hlavní hvězdy. Během let Dua Lipa dorostla do pozice světové popové hvězdy a letos s naprostou grácií a samozřejmostí zazpívala jak starší hity, tak písně ze své poslední desky Future Nostalgia.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám