Hlavní obsah

Prague Sounds přivítá Lauru Mvulu či Nilse Frahma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Struny podzimu změnil název na Prague Sounds a na podzim uvítá klávesového mága Nilse Frahma, britskou zpěvačku Lauru Mvulu a řadu dalších umělců.

Foto: Profimedia.cz

Laura Mvula

Článek

„Po završení prvního čtvrtstoletí festivalu Struny podzimu otevíráme novou kapitolu. Nový název festivalu skvěle reflektuje, kam se festival za 25 let od svých začátků vyvinul. Název Prague Sounds je stejně kosmopolitní, jako je jeho současný festivalový program. Prague Sounds evokuje žánrovou otevřenost, akcentuje genia loci Prahy a není vázán na konkrétní roční období roku. Věřím, že nový název festivalu umožní jeho další rozvoj na domácí scéně, tak i větší povědomí o festivalu v mezinárodním měřítku,“ uvedl ředitel a zakladatel festivalu Marek Vrabec.

Jako první přijedou 23. října do Lucerny američtí Snarky Puppy.

Akustické techno Brandt Brauer Frick Ensemble zazní 1. listopadu v Dox+ v rozšířeném obsazení. Druhého listopadu v Lucerně vystoupí jazzové kvarteto ve složení Joshua Redman – Brad Mehldau – Christian McBride – Brian Blade.

Laura Mvula se pohybuje mezi jazzem, soulem, gospelem a popem. Prosadila se debutovým albem Sing to the Moon (2013), které získalo dvě ceny MOBO. Druhá deska The Dreaming Room (2016) byla rovněž přijata kladně. V roce 2021 vydala desku Pink Noise. Ve Foru Karlín vystoupí 16. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Nils Frahm

Třetího listopadu zavítá do Divadla Archa Ghostpoet. Britský úkaz  představí nejnovější tvorbu, která se vzpírá jednoduchému zaškatulkování do hiphopového žánru.

Třináctého listopadu v La Fabrice zahraje bubeník Makaya McCraven, jenž organicky mísí prvky jazzu, hip hopu a avantgardy.

Festival zakončí 24. listopadu ve Foru Karlín německý neoklasický skladatel a klávesový kouzelník Nils Frahm se svou one-man show.

Reklama

Výběr článků

Načítám