Hlavní obsah

Na Sziget míří Dua Lipa, Calvin Harris, Kings of Leon či The Strokes

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obří festival Sziget hlásí jména jako Dua Lipa, Calvin Harris, The Strokes a Major Lazer. V současnosti jde o zřejmě nejslavnější festival populární hudby ve střední Evropě, na obrovské akci pravidelně vystupují desítky světových hvězd. Koná se od roku 1993 v Budapešti na ostrově Óbudai na Dunaji. Letos proběhne od 5. do 11. srpna.

Foto: David Peltán

Dua Lipa se vrací na Sziget.

Článek

Zpěvačka Dua Lipa, rockové skupiny Kings of Leon a The Strokes nebo elektroničtí Major Lazer jsou první potvrzená hvězdná jména letošního festivalu.

Britská zpěvačka Dua Lipa, rodačka z Kosova, patří aktuálně k největším popovým hvězdám. Zaujala debutem s hity Be the One či One Kiss a pracuje na dalším albu, na které upozornil singl Don´t Start Now.

Na obrovské akci se vystřídají desítky kapel, zpěváků a DJů, mezi kterými má být také A$AP Rocky, Tom Walker, Mark Ronson, Khalid, FKA Twigs, Foals, Foster the People, Keane a Stormzy.

Foto: Arts Marketing

Jeremy Loops

Z méně mainstreamových umělců přislíbili účast třeba Jeremy Loops, I Hate Models,

Joris Voorn, Kaytranada, Kokoroko, Kölsch, Little Dragon a Little Simz.

Permanentky se nyní prodávají na 7 dní za 299 eur (cca 7440 korun) na stránkách szigetfestival.com. Cena se časem mění.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám