Hlavní obsah

Na Colours míří chytlaví písničkáři Lumineers, norská Sigrid i punkoví Bazzookas

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava vypukne 15. července 2020. Již nyní oznamuje účast The Lumineers, zpěvačky Sigrid, severské formace Wardruna či ska-punkových Bazzookas z Amsterdamu.

Foto: Colours

Sigrid

Článek

Američtí The Lumineers jsou pop-folk-rockoví romantici s chytlavými refrény. Skupina se zpěvákem a kytaristou Wesleym Schultzem v čele se proslavila hitem Ho Hey v roce 2012. Mají už nominace na Grammy, Barack Obama je dvakrát pozval do Bílého domu a předskakovali U2.

Norský zázrak Sigrid je druhá nejmladší vítězka prestižní ankety BBC Music Sound of 2018. Vystupovala v Glastonbury a na Coachelle. Vydala debutové album Sucker Punch, zatímco v žebříčcích bodovaly virální hity Don’t Kill My Vibe nebo Strangers.

Rovněž z Norska pochází kapela Wardruna, hudební projekt skladatele, zpěváka a muzikanta Einara Selvika aka Kvitrafna, čerpající z vášně pro severskou mytologii a spiritualismus, inspirovaný pohanskou runovou abecedou futhark ukrývající moudrost severských národů.

Foto: Danny Clinch

Američtí The Lumineers.

Australská autorka a zpěvačka Toni Watson, alias Tones and I, opanovala svými skladbami Dance Monkey a Johnny Run Away hitparády nejen v Austrálii, ale i v dalších dvaadvaceti zemích světa. Ruští The Hatters produkují unikátní gypsy punk folk street alco-hardcore, jejich zběsilé hudbě dominuje obří balalajka.

Lenny Kravitz přijede 30. června do Prahy

Kultura

Ska-punkoví Bazzookas se na Colours of Ostrava vrátí po pěti letech s novým albem, novou show a s ještě šílenějšími nápady. „Naše energie vychází ze srdce a duše kapely. Všechno jiskří. Nezáleží na tom, jestli jste muž, žena, mladý, starý, krásný, ošklivý, malý nebo velký, Francouz, Belgičan, Němec nebo Holanďan, stejně na naše ska ze všech koutů světa a ze všech dob začnete tančit,“ vzkazuje zpěvák Bass Barnasconi.

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 15. do 18. července 2020 v  industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji na www.colours.cz a v sítích GoOut a Ticketportal.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám