Hlavní obsah

Beatový festival přivítá Lauru, Framus 5, Precedens a další

Novinky, Stanislav Dvořák

Na Československý beatový festival z šedesátých let navazuje Festival beatových legend v pražské Lucerně 28. března 2020.

Foto: archiv umělce

Martin Němec (Precedens)

Článek

Po více než padesáti letech se na festival vrací Michal Prokop & Framus Five. Prokop se na prvním Československém beatovém festivalu v roce 1967 proslavil, když zvítězil v kategorii nejlepší zpěvák. V roce 2018 byl slavnostně uveden do Síně slávy cen Anděl.

S osmou dekádou jsou svázány kapely Vítkovo kvarteto nebo Precedens hudebníka a malíře Martina Němce, který původně vystupoval se zpěvačkou Bárou Basikovou. V současnosti ve skupině zpívá Iva Marešová.

Ivan Hlas i Precedens podpoří Michala Prokopa na vánočním koncertě

Kultura

V osmdesátých letech přinesla na unylou českou scénu nečekanou energii Laura a její tygři, když spojovala novátorským způsobem hard-rock, art-rock, latinu, funky a soul. Měla také mimořádně velký počet členů, kteří se časem střídali, a elegantní image s kravatami a černými brýlemi.

Dále dorazí brněnská rocková legenda Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a klávesista, z Bratislavy přijedou mladí Bullet Holes, kteří už doma získali několik hudebních ocenění. Slovenskou scénu zastoupí také skupina Aya, která vyhrála soutěž, jejíž finále se konalo 8. listopadu v brněnském Sono Centru.

Reklama

Výběr článků

Načítám