Hlavní obsah

Zpěvák a klavírista Jamie Cullum přijede 19. května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a klavírista Jamie Cullum je excelentní muzikant i showman. V Praze se poprvé představí 19. května 2022 v O2 universu.

Foto: archiv umělce

Jamie Cullum je skvělý hudebník.

Článek

Styčný důstojník mezi popem a jazzem debutoval deskou Heard It All Before v roce 1999. Větší úspěch mu přinesla až alba Twentysomething a Catching Tales, což byl mix autorských písní, jazzových skladeb a popových coververzí. Jeho poslední deskou je Taller, kde se vrací k autorské tvorbě.

„Nikdy jsem se nesnažil předstírat, že žijeme v padesátých letech. Žiji tady a teď. Mám rád Beyonce, Massive Attack, ale stejně tak Cheta Bakera nebo Franka Sinatru,” tvrdí Jamie.

Hraje coververze Colea Portera, Kurta Ellinga, Counta Basieho, Jimiho Hendrixe, Kanyeho Westa, Rihanny, Radiohead i White Stripes. Byl za ně nominován na Zlatý glóbus, Brit Award a Grammy.

„Pořád se cítím jako nadšený fanoušek hudby a zároveň její student. Zkouším nyní pronikat hlouběji do hudební teorie, abych prohloubil to, co umím na klavír. Ale nejvíce se chci věnovat skládání písní. U skladby Gran Torino jsem poprvé pocítil tuto touhu, začal jsem rozumět tomuto umění - nejen se při tom řídit instinktem, ale využít i základní stavební kameny a dovednosti, které jsem za ty roky získal. Pochopil jsem, že úspěch by měl jen zvyšovat vlastní zvědavost,” dodal.

Vstupenky se prodávají v síti Ticketmaster.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám