Hlavní obsah

Žena Eddieho Van Halena vzpomíná na poslední chvíle

Enough Already: Learning To Love The Way I Am Today je název knihy americké herečky Valerie Bertinelliové. Popisuje v ní mimo jiné poslední okamžiky života Eddieho Van Halena, kytaristy nizozemsko-americké skupiny Van Halen a svého dlouholetého manžela. Oficiálně byli sezdáni v letech 1981–2007, rozešli se ale už v roce 2001.

Foto: ČTK/ABACA/Van Tine Dennis/ABACA

Eddie Van Halen

Článek

Kniha vyjde 18. ledna. Bertinelliová v ní píše, že pár dní před rockerovou smrtí spolu mluvili, plakali a říkali si, že příště bude snad všechno v pořádku. 6. října 2020 ráno jí zavolal jejich syn Wolfgang s tím, že otec špatně dýchá a musí okamžitě do nemocnice.

„Miluji tě, to byla poslední slova, která Ed řekl Wolfiemu a mně. A byla to také poslední slova, která jsme mu řekli my, než přestal dýchat,“ napsala Van Halenova první manželka ve své knize.

Dvacet minut po posledním hudebníkově výdechu prý začali sdílet příběhy z jeho života, aby se mohli alespoň trochu smát, ne stále plakat.

Foto: ČTK/APInvision/Owen Sweeney

Eddie Van Halen, snímek z roku 2015

„Dal jsi mi jediné skutečné světlo v mém životě, našeho syna Wolfganga. Během své léčby sis zachoval ducha i ten svůj škodolibý úsměv. Jsem vděčná, že jsme já a Wolfie mohli být s tebou v tvých posledních chvílích,“ napsala Bertinelliová po smrti kytaristy.

Eddie Van Halen zemřel 6. října 2020 ve věku 65 let. Přímou příčinou skonu byla mozková mrtvice. Oficiální pitva také prokázala, že trpěl dalšími zdravotními indispozicemi, které nakonec vedly k mrtvici. Měl rakovinu plic a kůže, arytmii a myelodysplazii. Dnes jednašedesátiletá Bertinelliová se v roce 2011 provdala za finančníka Toma Vitaleho, ale koncem listopadu 2021 požádala o rozvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám