Hlavní obsah

Zemřela Lynn Sheltonová, režisérka seriálů Šílenci z Manhattanu či Nová holka

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká režisérka nezávislých filmů i televizních seriálů Lynn Sheltonová zemřela minulý pátek. Bylo jí 54 let. Úmrtí režisérky potvrdil její partner Marc Maron.

Foto: Profimedia.cz

Lynn Sheltonová

Článek

„Mám strašné zprávy, Lynn zemřela minulou noc. Zkolabovala včera ráno po asi týdenní nemoci. Trpěla nemocí, o které jsme nevěděli. Nešlo o covid-19, doktoři už jí nemohli pomoci, a opravdu se snažili,“ napsal Maron po její smrti.

Sheltonová byla známá zhruba od roku 2009 hlavně díky filmu Humpday, který si odnesl jednu z cen amerického festivalu Sundance.

„Ztratili jsme naši drahou kamarádku Lynn Sheltonovou. Dělali jsme toho spolu tolik. Přál bych si, abychom udělali ještě víc. Její bezmezná tvůrčí energie a nakažlivý duch neměly konkurenci,“ dodal její spolupracovník Mark Duplass.

Pravá blondýnka se vrací, příběh píše Kalingová

Film

Režisérka nezávislých filmů jako Touchy Feely nebo Laggies neměla moc zájem pracovat v klasickém hollywoodském systému velkých studií, ale našla se v televizi. Podílela se na známých seriálech Nová holka, Šílenci z Manhattanu nebo The Mindy Project a  G.L.O.W. Naposledy pracovala na seriálu Little Fires Everywhere.

„Byla krásná, milá, milující, charizmatická umělkyně... Dělala mě šťastným a já dělal šťastnou ji. Byli jsme šťastní a pořád jsem ji rozesmíval,“ uzavřel Maron.

Reklama

Výběr článků

Načítám