Hlavní obsah

Zemřel americký herec Michael K. Williams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel americký herec Michael K. Williams. Bylo mu 54 let, napsal server týdeníku Focus. Českým divákům je znám z mnoha seriálů, například Kriminálka Las Vegas či Zákon a pořádek. Na kontě má i desítky filmů, například Gone, Baby, Gone, 12 let v řetězech nebo Čas beznaděje.

Upoutávka na sérii The Wire - Špína v BaltimoruVideo: HBO

 
Článek

Příčina jeho úmrtí zatím není známa, policie ho našla bez známek života v jeho bytě v Brooklynu.

Michael Kenneth Williams  pocházel z rodiny afroamerického otce a bahamské matky. Proti vůli rodiny opustil školu i práci a začal se živit jako tanečník a model. Později se mu podařilo získat drobnější role v televizi. Od roku 2002 hrál v seriálu The Wire - Špína v Baltimoru postavu Omara Littla, roli získal po jediném konkurzu.

V letech 2010 až 2014 hrál postavu Alberta Chalkyho Whita v seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City. Dále hrál například v seriálu Jedna noc a dalších.

Williamsovým „poznávacím znamením“ byla velká jizva ve tváři, která mu zůstala po hospodské bitce. Díky ní získal role zločinců v hudebních videích a vysloužila mu focení s významnými fotografy, jako je David LaChapelle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám