Hlavní obsah

Z Ungeltu živě Hein a Kopecký

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo Ungelt se od čtvrtka 26. března rozhodlo připojit k online vysílání. A to netradiční formou. Z divadelního klubu bude herec, zakladatel a ředitel Ungeltu Milan Hein prostřednictvím facebookového profilu divadla číst živě ze své knihy rozhovorů s hercem Milošem Kopeckým Co za to stálo.

Foto: archiv Divadla Ungelt

Milan Hein a Miloš Kopecký spolu rozmlouvali v roce 1993 pro Českou televizi.

Článek

„Rozhodnutí je tak trochu symbolické, protože Miloš Kopecký 2. října 1995 naše divadlo slavnostně otevíral. Knížka vznikla ale již dříve. O Vánocích 1993 vysílala Česká televize triptych našich vzájemných rozhovorů, a protože natočeného materiálu bylo víc, než co se dalo v televizi uplatnit, navrhl pan Kopecký pokračování v knížce. Ta vyšla před Vánocemi 1994 ve více než stotisícovém nákladu,“ řekl Právu Hein.

Projekt nazvaný Než budeme zase hrát počítá kromě se čtyřmi čteními na pokračování i s dalšími aktivitami. Jednou z prvních bude příští týden záznam muzikálu Touha jménem Einodis s Martou Kubišovou a Anetou Langerovou v roli Sidonie Nádherné.

Od 6. dubna se bude živě vysílat série talk show, do níž si Milan Hein pozve zajímavé osobnosti spojené s Ungeltem. „Budou to jak herci, tak i osobnosti z hlediště. Například Vilma Cibulková a Cyril Höschl, Tatiana Vihelmová a Ladislav Smoček, Richard Krajčo s manželkou, Soňa Červená a Jefim Fištejn a další,“ odtajnil jména některých hostů moderátor večerů Milan Hein.

A protože i pro Ungelt je dlouhodobý výpadek činnosti fatální, budou moci diváci své scéně finančně přispět. „Ungelt je na divácích životně závislý. Není-li možné hrát, ať už na kamenné scéně, nebo na zájezdech, nedokážeme udržet tým svých věrných spolupracovníků,“ vysvětlil Hein. Cesty, jak umělce podpořit, najdou zájemci na webu Divadla Ungelt.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám