Hlavní obsah

Vznikne snímek na motiv skladby od kapely Fleetwood Mac

Právo, Tereza Frýdová

Stevie Nicksová, zpěvačka americko-anglické rockové skupiny Fleetwood Mac, využívá čas během karantény naplno. V současnosti pracuje na novém filmu. I o tom pohovořila v rozhovoru pro americký časopis Rolling Stone.

Foto: ČTK/AP

Stevie Nicksová z kapely Fleetwood Mac.

Článek

V chystaném snímku by ráda zpracovala námět obsažený ve skladbě Rhiannon, kterou pro kapelu napsala v sedmdesátých letech. Inspirací jí tehdy byla novela Triad od Maryho Bartleta Leadera. Jméno Rhiannon vychází původně z keltské mytologie.

Další informace v tuto chvíli známé nejsou. Nicksová si letos od koncertování přála dát pauzu, o čemž v rozhovoru také promluvila.

„Měla jsem v plánu vzít si rok volna poté, co jsme minulý rok odehráli poslední koncert našeho turné. Od roku 2009 jsem neměla příliš dovolené, a tak si myslím, že jsem to potřebovala. Pro nás tato situace není tak náročná jako třeba pro jiné skupiny, protože jsme hrát neměli. Ráda bych čas využila pro snímek. Zatím je to v plenkách a moc toho nevím. Ráda bych například pracovala s několika různými producenty,“ sdělila.

Kromě toho vyjádřila soucit a popsala, jak je současná situace pro všechny náročná.

„Najednou začínáme rozumět tomu, čím si naši rodiče prošli ve druhé světové válce. Přemýšlíte o všech věcech, které se staly a způsobily, že životy spousty lidí se otočily vzhůru nohama. Hlavně nesmíme přestat věřit. Dívejte se na seriály, čtěte knížky a zkuste cvičit. Udržujte si zdraví. Myslím, že pro spoustu lidí je snadné jen tak sedět. Tak se, prosím, udržujte v pohybu,“ řekla.

Fleetwood Mac je americko-britská rocková skupina, která vznikla v roce 1967. Za třiapadesát let své existence prodala více než sto dvacet milionů nahrávek po celém světě, čímž se řadí mezi nejvýdělečnější hudební kapely vůbec.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám