Hlavní obsah

Vychází pátý detektivní příběh Roberta Galbraitha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překladatel Ladislav Šenkyřík a nakladatelství Kniha Zlín nabízejí čtenářům pátý díl série příběhů detektiva Cormorana Strikea a jeho obchodní společnice Robin Ellacottové s názvem Neklidná krev (976 str., 549 Kč) od Roberta Galbraitha.

Foto: Reuters

J. K. Rowlingová píše pod pseudonymem Robert Galbraith.

Článek

Od prvního dílu je veřejným tajemstvím, že se za jménem Robert Galbraith skrývá J. K. Rowlingová. Po úspěchu série o Harrym Potterovi se rozhodla věnovat žánru, který má po dětské fantasy zřejmě nejraději, tedy detektivce.

Začala románem Volání kukačky, v němž představila soukromého detektiva Strikea, který jako voják ve službách britské královny přišel v Afghánistánu o nohu pod kolenem, a dívku Ellacottovou, nadšenou pátračku.

Od prvních dílů série je zřejmé, že píše více než strohou detektivku. Pokaždé je to napůl společenský román. Oba pátrači, sledující i další případy, jimiž se musejí živit, se ocitají v prostředí lékařské ordinace na počátku sedmdesátých let minulého století.

Herci slaví 20 let Harryho Pottera. Rowlingovou nepozvali

Film

Autorka navíc celý příběh kombinuje se Strikeovým traumatem, je totiž nemilovaným synem rockové hvězdy a vychovali ho příbuzní. Robin rovněž neprochází jednoduchým obdobím. Po rozvodu se s manželem přou o vyrovnání.

Slavná autorka Harryho Pottera se ve svých detektivních příbězích nenechá jen tak zaskočit. Jinak by řada rozborů týkajících se provozu lékařské ordinace před mnoha lety či upovídaných rozhovorů se svědky, kteří si stěží pamatují, co se kdy odehrálo, byla skromnější. To vše vede k úspěšnému vyšetřování.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám