Hlavní obsah

Světové hudební festivaly už léto vzdávají, české neztrácejí naději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Isle of Wight se přesunuje z června na 16. až 19. září a pořadatelé Glastonbury už letošek úplně zrušili. V ČR pořadatelé stále věří, že letní akce proběhnou.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Festival Glastonbury

Článek

Pořadatelé Isle of Wight ve středu oznámili, že v létě festival neproběhne a nyní přeobjednávají všechny kapely na září. Jsou mezi nimi mimo jiné The Script, Jess Glynne či Carly Rae Jepsen.

Tamní úřady se domnívají, že v červnu by festival nebyl bezpečný a v září už ostrov Wight zřejmě nebude v lockdownu. Nicméně upozorňují, že to pořád není definitivní. Pořadatelé dodali, že lístky zůstávají v platnosti, a kdo chce, může požádat o vrácení peněz.

Hudební festival v Glastonbury už dříve oznámil, že se letos nekoná. Stejně to dopadlo i loni. Měli tam vystoupit Paul McCartney, Taylor Swiftová, Kendrick Lamar či Pet Shop Boys.

Prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška: Strategický investor nám dává velkou jistotu

MFF KV

Velké české festivaly ale stále neztrácejí optimismus. V léto 2021 věří Masters of Rock, Rock for People, Colours of Ostrava i Votvírák. Vstupenky nadále prodávají na svých stránkách. Podle posledních informací by se měly v létě konat také Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Letní filmová škola Uherské Hradiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám