Hlavní obsah

Suzanne Vega vystoupí ve Státní opeře

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americká písničkářka Suzanne Vega v rámci komorního turné vystoupí ve středu na scéně Státní opery Praha. Suzanne Vega patří k nejvýznamnějším představitelkám vlny písničkářek, která nastoupila v polovině osmdesátých let. Prorazila s písněmi Cracking a Marlene On The Wall, velký úspěch jí však přimělo až druhé album Solitude Standing s hity Tom´s Dinner a Luka, které už mělo rockovější sound.

Článek

Přestože po většinu kariéry už dávala Vega přednost doprovodu kapely, využívající elektrifikované nástroje, nikdy zcela nezanevřela na písničkářské podhoubí, z něhož vzešla a často zařazovala na koncerty několik písní hraných jen s doprovodem akustických nástrojů.

V Praze ji bude doprovázet baskytarista Michael Visceglia, který se podílel už na druhé nejúspěšnější desce Solitude Standing a s nímž v posledních letech úzce spolupracuje, když se rozešla s producentem a bývalým manželem Michaelem Froomem, který ji na počátku 90 letech na desce 99,9 přiblížil k elektronice a s nímž v roce 1996 ještě spolupracovala na desce Nine Objects Of Desire.

Poslední studiovou deskou stále zůstávají hořké Songs In Red And Gray z roku 2001, které reflektují bolestný rozchod. V roce 1999 vydala také knihu The Passionate Eye, přinášející její texty, básně a novinářské postřehy, které přiblížila v roce 2003 ve Švandově divadle. Visceglia  vystupoval také Johnem Calem a Philem Collinsem.

Podle sdělení pořádající agentury 10:15 Promotion koncert není ještě zcela vyprodán.

Reklama

Související témata:

Související články

Suzanne Vega ve dvou rolích

Do Prahy se 19. června vrátí americká písničkářka Suzanne Vega, jedna z nejoriginálnějších představitelek ženské folkové vlny 80. let. Z jejího repertoáru...

Suzanne Vega jako písničkářka i literátka

Čtyři přídavky a naprosto oddaný a rozjásaný sál Kongresového centra, tak končil ve čtvrtek večer koncert americké písničkářky Suzanne Vegy. Doprovázela...

Výběr článků

Načítám