Hlavní obsah

Soundtrack s Knechtovou, Žbirkou i Čechomorem

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý ročník Soundtrack festivalu proběhne 26. až 29. srpna v Poděbradech. V náhradním programu odehrají hlavní koncerty Miro Žbirka, Čechomor a Katarína Knechtová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Miro Žbirka

Článek

„Když jsme před rokem připravovali Soundtrack – Jedeme dál!, ani ve snu nás nenapadlo, že by původní program, přesunutý na rok 2021, nemohl proběhnout ani za rok. Bohužel nám to situace letos opět neumožňuje. Na druhou stranu si velmi vážíme toho, že máme možnost festival uspořádat, byť v upravené formě,“ říká Michal Dvořák, zakladatel festivalu.

Soundtrack bude zahájen ve čtvrtek 26. srpna swingovou show, kterou odehrají Petr Kroutil a jeho Original Vintage Orchestra. Večer vyvrcholí filmovou projekcí pohádky S čerty nejsou žerty za doprovodu komorního orchestru.

Páteční hudební program začne slovenská zpěvačka Katarína Knechtová a po ní se představí její krajan Miro Žbirka s kapelou.

V sobotu večer zazní průřez úspěšnými koncerty z historie festivalu. Během show The Best of Soundtrack vystoupí skupina Čechomor a zaznějí písně z filmu Šakalí léta v podání původních představitelů hereckého i pěveckého Bejbyho Martina Dejdara a Jana Kalouska.

V neděli odpoledne festival zakončí první český brass band, složený ze třiceti profesionálních hráčů na žesťové nástroje, Moravia Brass Band s hosty Annou Julií Slováčkovou a Milanem Peroutkou.

Novinkou letošního ročníku jsou velkoformátové filmové projekce hollywoodských filmů na vnější zdi zámku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám