Hlavní obsah

Šestnáctý ročník Skutečné ligy pro amatérské kapely začal

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemská soutěž pro neprofesionální rockové kapely, Skutečná liga, odstartovala svůj 16. ročník. Cílem je podpořit začínající hudební skupiny, nalézt nové talenty, získat pro ně zájem veřejnosti, producentů a dalších odborníků v oboru, získat publikum a odstartovat kariéru. Skupiny se mohou do soutěže přihlásit do 21. srpna na portálu projektu. Kapely budou hrát před porotou naživo.

Foto: archív soutěže Skutečná liga

Takhle se ve Skutečné lize soutěží.

Článek

Skutečná liga pomáhá amatérským rockerům začít kariéru. Za celou dobu její existence se přihlásilo více než 6 700 kapel a bylo odehráno více než 4 800 koncertů. Součástí soutěže je i kategorie Junior do 19 let. Juniorská kapela, která získá nejvíce bodů v základní kole, postupuje rovnou do finále.

„Soutěže se může zúčastnit každý, kdo nemá hudbu jako hlavní zdroj svých finančních příjmů. Podmínkou také je, že kapela musí mít repertoár složený z vlastní tvorby v rockových mantinelech a být schopna zvládnout živé hraní. Jako jediná soutěž v České republice umožňuje totiž Skutečná liga rozsáhlému počtu kapel vzájemné měření sil bez nutnosti zasílat demo nahrávku, jejíž pořízení stojí nemálo finančních prostředků a která neumožňuje objektivní a spravedlivé posouzení kvality hudebního uskupení,“ upozornil zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga Lukáš Fousek.

Základní kolo zahrnuje tři koncerty, a to ve Vlašimi, Kutné Hoře a Rakovníku. Semifinále se uskuteční v Hořovicích a Jílovém u Prahy, místo pro finálový koncert bude vybráno. Na koncertech budou pořízeny videonahrávky z vystoupení jednotlivých skupin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám