Hlavní obsah

Scarlet je píseň členů Rolling Stones a Led Zeppelin

Právo, Jaroslav Špulák

Před několika dny se na internetu objevila písnička, která odpověděla na otázku, co by vyplynulo ze spolupráce britských kytaristů Keitha Richardse z Rolling Stones a Jimmyho Page z Led Zeppelin.

Foto: ČTK

Keith Richards, kytarista skupiny Rolling Stones.

Článek

Skladba se jmenuje Scarlet a muzikanti ji nahráli v roce 1974 v londýnských Island Studios. Jako název jí posloužilo jméno Pageovy dcery.

Už předtím se oba kytaristé při společné práci sešli. V šedesátých letech nahrávali v Olympic Sound Studios v Londýně a v sedmdesátých letech v domě Micka Jaggera, zpěváka Rolling Stones. Byla to tehdy ale hlavně zábava, zatímco Scarlet je něco jiného. Jde o regulérní písničku, která by se mohla ještě dnes zapsat do historie.

Foto: ČTK

Jimmy Page, kytarista kapely Led Zeppelin.

Nahrávka byla dlouho neveřejná. Nakonec je vydána jako součást rozšířeného alba Goats Heads Soup skupiny Rolling Stones, které původně vyšlo v roce 1973 a 4. září se na trhu objeví v reedici s bonusovými skladbami.

Jimmy Page o nahrávání skladby řekl: „Bylo to velmi, velmi dobré. Celou noc jsme nespali. Šli jsme do Island Studios, kde Keith začal hrát reggae. K tomu jsem přidal sólo, ale než jsem to celé natočil, bylo už osm hodin ráno. Keith pak vzal pásky s nahrávkou do Švýcarska. Když se o tom lidi dozvěděli, říkal, že je to nahrávka na mé sólové album.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám