Hlavní obsah

Rolling Stones do Ameriky pojedou, turné neruší

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánované americké koncertní No Filter Tour britské kapely Rolling Stones se uskuteční. Muzikanti chtějí vzdát během vystoupení zvláštní poctu svému bubeníkovi Charliemu Wattsovi, který zemřel 24. srpna ve věku 80 let. Jak to udělají, však zatím není známé. S odvoláním na informace od promotéra turné, agentury Concerts West, to napsal magazín Rolling Stone.

Foto: ČTK/AP/zz/Henry Lamb/STAR MAX/IPx

Kapela Rolling Stones na snímku z roku 2002. Zleva Charlie Watts, Mick Jagger, Ronnie Wood a Keith Richards

Článek

Dvanáctizastávkové No Filter Tour, jež bylo původně plánováno na rok 2020, leč pandemie koronaviru si vynutila jeho odložení, začne 26. září v St. Louis a potrvá do 20. listopadu, kdy vyvrcholí v Austinu.

Již 4. srpna skupina oznámila, že Watts s ní americké koncerty nemůže kvůli rekonvalescenci absolvovat. Jeho místo zaujal její dlouholetý spolupracovník Steve Jordan. Doporučil ho prý sám Watts.

„Po zklamání, které jsme všichni pocítili při odložení turné kvůli covidu-19, opravdu nechci americké fanoušky, kteří si zakoupili lístky, zklamat. Proto jsem požádal svého úžasného přítele Steva Jordana, aby zaujal mé místo,“ citoval Wattse v té době list The Sun.

Po Wattsově skonu se objevily otázky, zda to znamená konec Rolling Stones. Podle britských médií nikoli. List The Sun citoval osobu z blízkosti skupiny, která konstatovala, že Rolling Stones vystoupí na koncertech ve Spojených státech, protože její členové vědí, že by si to Charlie Watts přál.

Příští rok oslava šedesátky na scéně

„Kapela chce, aby bylo turné oslavou Charlieho života. Byl pro všechny jako bratr a ostatní muzikanti vědí, že by proti myšlence zrušit turné protestoval. Charlie jim dal požehnání hrát bez něj po operaci, takže budou přání respektovat,“ řekl zdroj.

Smrt bubeníka by však mohla ovlivnit jiné plány Rolling Stones. Například ty, které měli v souvislosti s oslavou šedesáti let existence. Jagger a spol. totiž oznámili, že by chtěli příští rok vydat album s novými písněmi. Udělají to bez Wattse? Odpověď zatím není.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám