Hlavní obsah

Renate Reinsve: Herectví jsem chtěla vyměnit za truhlařinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je slavná. Je hvězda. Norka Renate Reinsve (34), star romantické komedie Nejhorší člověk na světě, přitom ještě nedávno o herectví pochybovala. Chtěla ho dokonce vyměnit za truhlařinu. Život jí změnil až její krajan, režisér Joachim Trier. Napsal jí hlavní roli ve filmu, který třeba americký exprezident Barack Obama zařadí na svůj seznam nejlepších filmů roku.

Renate Reinsve, Nejhorší člověk na světě

 
Článek

„Je to jízda,“ popisuje poslední měsíce sympatická herečka.

Foto: Aerofilms

Kde jsou hranice nevěry? Zjišťuje úspěšná norská komedie Nejhorší na světě v režii Joachima Triera. Premiéru v českých kinech bude mít 17. března 2022.

„Je to naprosto ohromující, ale také zábavné. Mnoho let jsem pracovala hrála v divadle, a tam pracujete o prázdninách, o víkendech, po nocích. Neměla jsem moc možností cestovat. Nyní můžu cestovat po celém světě a potkávat tolik skvělých lidí. Jsem moc ráda, že se mi to nestalo, když mi bylo 23, protože nyní jsem schopná vše vstřebat a vím, kdo jsem, a znám své hodnoty. Už mi to do hlavy nestoupne, ale stále je to velmi ohromující,“ líčí Reinsve a na krátko se vrátí do časů, kdy chtěla vážně skončit.

Foto: Aerofilms

Renate Reinsve

„Rozhodla jsem se skončit den předtím, než mi Joachim zavolal. Začala jsem hrát, abych prozkoumala lidské chování, a měla jsem pocit, že mnoho projektů prostě není pro mě. Byly plné dvourozměrných postav, které pouze slouží ději. Už mě to nebavilo,“ podotýká.

Nijak nepochybuje, že jí Trier zcela změnil život, a je mu za to vděčná.

Virtuální sex považuje za nevěru polovina Čechů

Kultura

Snímek Nejhorší člověk na světě nominovaný na Oscara za původní scénář a nejlepší zahraniční film bude od 17. března k vidění v českých kinech.֪

Foto: Aerofilms

Renate Reinsve

Reinsve ve snímku ztvárnila hlavní roli Julie, mladé ženy, která se hledá v životě, v kariéře i ve vztazích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám