Hlavní obsah

Rapperka Lizzo ovládla nominace na hudební ceny Grammy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka a rapperka Lizzo získala osm nominací na americké hudební ceny Grammy, což je nejvíc ze všech popových hudebníků. Zpěvačka a skladatelka Billie Eilishová a rapper Lil Nas X mají po šesti nominacích na ocenění, která se budou udílet 26. ledna 2020.

Foto: Profimedia.cz

Lizzo

Článek

Všichni tři nejčastěji nominovaní mají šanci získat nejvýznamnější ocenění za album a nahrávku roku. Lizzo, vlastním jménem Melissa Viviane Jeffersonová, slaví dílčí úspěch s albem Cuz I Love You a s hitem Truth Hurts, který byl nominován na nahrávku i píseň roku. Jedenatřicetiletá zpěvačka se kromě toho může stát nejlepší novou umělkyní roku.

Nominace na čtyři nejvýznamnější ocenění získala také 17letá Eilishová, která se tak stala nejmladším umělcem v dějinách Grammy, kterému se to podařilo. Uchází se mimo jiné o cenu pro nejlepší píseň se songem Bad Guy, který se letos stejně jako Truth Hurts dostal až na samý vrchol amerického žebříčku Billboard Hot 100.

Lil Nas X byl nominován na tři z hlavních cen, včetně těch za album a nahrávku roku. Získat je může za kolekci Old Town Road.

Foto: Reuters

Beyoncé

Majitelkami dalších pozlacených gramofonků se v lednu mohou stát rovněž ostřílené popové umělkyně Beyoncé či Taylor Swiftová, které byly nominovány v kategorii nejlepší popový sólový výkon. Swiftová má i nominaci na píseň roku.

Beyoncé představila Spirit, nový klip s africkými a gospelovými prvky

Kultura

Slavná jména nechybějí ani mezi nominovanými na hlavní ceny. Například Ariana Grandeová může získat Grammy za album roku (Thank U, Next) i za píseň roku (7 Rings). Naději na získání Grammy za album roku může živit i zpěvačka Lana Del Rey, jejímž želízkem v ohni je CD Norman Fucking Rockwell se stejnojmenným songem, který byl nominován na píseň roku.

Grammy patří mezi nejvýznamnější hudební ocenění na světě. O nominacích a udílení cen rozhoduje na 13 000 členů americké hudební akademie. Ocenění se udělují zhruba v 80 kategoriích. Slavnostním večerem 26. ledna bude v Los Angeles provázet stejně jako letos v únoru americká zpěvačka a patnáctinásobná držitelka Grammy Alicia Keys.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám