Hlavní obsah

Beyoncé představila Spirit, nový klip s africkými a gospelovými prvky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Beyoncé představila klip k písni Spirit, která se objevuje také v nové verzi animované klasiky Lví král.

SpiritVideo: Beyoncé

 
Článek

Klip využívá hrané i animované prvky, odehrává se na pozadí afrických hor, vodopádů a pouště. Skupina tanečníků v pestrých kostýmech spolu s Beyoncé oslavuje život a přírodu, song má prý být především o lidské odvaze a nezdolnosti.

Monumentální skladba má sice současný zvuk, její podstata ale vychází z world music a také z americké gospelové tradice. Chvílemi dostává až „náboženskou“ atmosféru. V úvodní krátké pasáži zní také africký jazyk svahilština a choreografie připomíná africké tance.

Beyoncé uvedla, že původní Lví král byla první disneyovka, která ji rozbrečela. I nová verze je podle ní skvělá, film má „neuvěřitelného ducha“ a prožijete s ním několik „emocionálních jízd“.

Foto: Reuters

Beyoncé má nejvíce nominací.

„Soundtrack je vlastně milostný dopis Africe, chtěla jsem si být jistá, že jsme našli nejlepší talenty z Afriky, a ne jen použili nějaké zvuky... Chtěla jsem být autentická v tom, co je krásné na africké hudbě.“

Snímek Lví král režíroval Jon Favreau a do našich kin vstoupí ve čtvrtek. Odehrává se v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní temné plány. Souboj o Lví skálu je plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám