Hlavní obsah

Punkoví veteráni The Vibrators srší elánem, po živáku dokončili studiovku

Novinky, Alex Švamberk

Jedna z prvních britských punkových kapel The Vibrators, která s Chrisem Speddingem hrála v roce 1976 na vůbec prvním punkovém festivalu v londýnském klubu 100, nezahálí. V Praze bude koncertovat 4. března krátce po vydání živáku Live in NYC natočeném v aktuální sestavě jen několik dnů poté, co dokončila novou desku v původním složení. Motorem je bubeník John ´Eddie´ Edwards, který odpovídal na otázky Novinek.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Eddie z Vibrators

Článek

Kde berete energii pokračovat?

Dostáváme odezvu od publika a pokračovat mi pomáhá, že jsem nikdy nekouřil, nebral drogy a pil s mírou. Zdá se, že kuřáci bývají nemocní a umírají. Ale bez fanoušků, kteří chodí na naše koncerty, by žádná vystoupení nebyla. Jen oni umožňují, aby se konala, a dávají nám energii.

Čím to, že lidi mají pořád zájem o punk, když se už dávno říkalo, že je mrtvý?

Myslím si dokonce, že by mohl pokračovat. Hodně lidí má rádo opravdovou, rychlou a hlasitou hudbu, a ne ten zprocesovaný materiál, kterého je tu dneska plno. Pochopil jsem, že by punk mohl pokračovat, když je dnes stejně relevantní, jako byl v sedmdesátých letech. Protože sám nemohu pokračovat až do nekonečna, tak si přeju, aby bylo hodně nových mladých kapel, které převezmou štafetový kolík a budou v tom dál pokračovat.

Jak jste spokojeni s živým albem z New Yorku?

Jasně že velmi, jinak bychom ho nevydali. Je celé živé bez dohrávek, bylo natočené jeden večer na povedené show v New Yorku, kde je vždycky radost hrát před skvělým publikem. Když si Bob Ardrey z Deko Entertainment řekl o nahrávku na živou desku, tak jsme po té šanci skočili.

A chystáte nějaké další studiové album nebo EP?

Máme novou desku natočenou v původním obsazení s Chrisem Speddingem, který s námi hrál v klubu 100. Nyní hledáme, kdo by ji letos vydal. Dokončili jsme ji minulé pondělí. Zase jsem hrál spolu s basákem Patem Collierem, kytaristou Knoxem a dalším kytaristou Johnem Ellisem.

Jaké to je hrát dokola staré písně jako Baby Baby nebo Disco In Moscow?

Je to snadné, protože publikum je miluje a zpívá je s námi, takže je to pro mne každý večer stejná zábava jako pro posluchače. Na každém turné hrajeme také nové věci, aby se to měnilo, ale pár těchto musíme udělat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám