Hlavní obsah

Popel Lemmyho Kilmistera je i v nábojnicích

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a baskytarista britských Motörhead Lemmy Kilmister zemřel před více než pěti lety. Nyní se ukázalo, co se přesně stalo s jeho popelem. Odhalil to jeho přítel Riki Rachtman.

Foto: Instagram

Kulka, ve které je také uložen Lemmyho popel.

Článek

Kilmister skonal 28. prosince 2015. Oficiální příčinou smrti byla extrémně agresivní rakovina prostaty. Kromě toho byly jako příčina uvedeny srdeční selhání a arytmie. O nemoci se dozvěděl 26. prosince. Poté byl doma se svou rodinou.

Pohřeb se konal 10. ledna 2016. Následně bylo tělo hudebníka zpopelněno a popel uložen do speciální urny, která byla zdobena 3D vytištěným jezdeckým kloboukem, jenž byl jedním z Kilmisterových poznávacích znamení. Napsáno na ní bylo hudebníkovo životní heslo Born to Lose, Live to Win (Narozen pro prohru, živ pro výhru). Urna byla poté uložena v parku Forest Lawn v Los Angeles.

Nyní Kilmisterův přítel Rachtman připustil, že ne všechen popel zesnulého skončil v ní, a prozradil, co se stalo se zbytkem ostatků.

„Před svou smrtí požádal Lemmy, aby byl jeho popel vložen do speciálních nábojnic a distribuován jeho blízkým. Dnes jsem ji konečně dostal a rozplakalo mě to. Díky Motörhead,“ napsal na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám