Hlavní obsah

Píseň Ležím v tvé blízkosti se k výročí dočkala nové podoby. Lipo ji živě nahrál se svou kapelou a Debbi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od vydání písničky Ležím v tvé blízkosti rapera, zpěváka a hudebníka Lipa uplynulo deset let. Rádiový hit, který domácímu rapu, do té doby striktně vymezenému žánru, otevřel dveře do mainstreamu, nyní dostal nový kabát. Lipo a zpěvačka Debbi, jejíž hlas se stal pro rozchodovou skladbu charakteristický, ho ve videu z vratislavické knihovny představili naživo s kapelou.

Lipo a Debbi v klipu k písni Ležím v tvé blízkostiVideo: Universal Music

 
Článek

Singl vyšel v lednu 2012 a stal se internetovým hitem. Už po pár týdnech získal videoklip k němu na serveru YouTube milion přehrání, což byla tehdy pro většinu domácích hudebníků nedosažitelná meta. Po tomto průlomu mu dali šanci i do té doby zdrženliví rádioví dramaturgové. Díky tomu se vůbec poprvé ocitla česká rapová skladba na první příčce tuzemské rádiové hitparády.

Lipo si do refrénu přizval Debbi, které bylo v době nahrávání osmnáct let, leč už platila za velký talent. Její nakřáplý hlas dal skladbě s textem o vzpomínce na bývalou lásku určující emoci.

„Vložil jsem do písně hodně emocí a vzpomínek ze svého prvního rozchodu. Dnes jsem jí vděčný za to, že nastartovala mou sólovou dráhu,“ vzpomíná Lipo, který se netají tím, že inspirací mu byl mimo jiné hit Love The Way You Lie od Eminema a Rihanny.

Producent písně Martin Ledvina k procesu vzniku dodává: „Ta písnička vznikla skoro sama. Lipo přišel se silným, osobním textem, ODD dodal perfektní beat a Debbi to na jeden zátah nazpívala. Já pak dohrál kytaru a vše zkompletoval. Byla v tom magie okamžiku, která v té písni, myslím, zůstala dodnes.“

Nová podoba, nahraná s kapelou živě v útulných prostorách nové knihovny ve Vratislavicích nad Nisou s výhledem na okolní krajinu, odráží Lipovo současné hudební směřování. V minulosti na koncertech často vystupoval s DJem a zpěvačkou, k tomuto pojetí se však už vracet neplánuje.

„Vybral jsem si cestu větší muzikálnosti, která mě nesmírně baví, proto teď vystupuji zásadně s kapelou. Tento přístup se projeví i na mém připravovaném novém albu,“ říká.

Reklama

Výběr článků

Načítám