Hlavní obsah

Pearl Jam proti své tribute kapele

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové americké rockové skupiny Pearl Jam tvrdí, že aktivita jejich britské tribute kapely Pearl Jamm je pro ně nepřijatelná a poškozuje je. A učinili rozhodné kroky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Eddie Vedder z Pearl Jam.

Článek

Pearl Jam jsou vedle Nirvany, Soundgardenu a Alice In Chains klíčoví reprezentanti stylu grunge, který měl své nejlepší období na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jejich debutové album Ten se v roce 1992 vyšplhalo na vrchol hitparád a písně Jeremy, Evenflow a Alive zpívali teenageři z celého světa. Od té doby se těší neutuchající popularitě.

Není divu, že byla vytvořena kapela Pearl Jamm. Její činnost spočívá v co nejpřesnější reprodukci hudby a koncertních vystoupení Pearl Jam. Členové původní skupiny však tvrdí, že Pearl Jamm jednají nečestně, a požadují, aby nepoužívali propagační materiály připomínající ty jejich a aby neužívali svou internetovou doménu a e-mailovou adresu.

S tím kapela Pearl Jamm nesouhlasí. „Nikdy se nestalo, že by za námi někdo po koncertě přišel a požadoval vrácení peněz, protože si myslel, že šel na koncert originálních Pearl Jam,“ vysvětlila.

A Pearl Jam nakonec oslovila přímo. „Ublížili jste nám. Víte o nás roky, ale čekali jste na pandemii, abyste nám poslali výhrůžné zprávy. To nejsou Pearl Jam tak, jak je známe a milujeme, to nejsou Pearl Jam bojující proti sociálním problémům, proti nadnárodním gigantům. Nikdo si nás s vámi nikdy nespletl, je to naprostý nesmysl. Neublížili jsme vám ani vaší značce, naopak. Vaše reakce jsou nepřiměřené, ale naše láska k vaší hudbě pokračuje.“

Pearl Jam zatím na vzkaz neodpověděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám