Hlavní obsah

Nové knihy:Tůmová, Aikenová a Wright

Právo, Jan Šída

Sílu archetypů ženské duše mapuje ve stejnojmenné knize Ingrid Tůmová, zatímco kyberpsycholožka Aikenová upozorňuje na nebezpečí internetu pro děti a teenagery. Další knihy se zabývají příběhem mladé matky, která se v roce 1939 snaží zachránit své dítě před nacistickou perzekucí, nebezpečím alkoholismu, i hrozbou celosvětové pandemie, což je v současnosti velmi žhavé téma.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Gill Thompson: Dítě na nástupišti

Mladá matka Eva má tajemství, které ohrožuje její dcerku Miriam. Ve chvíli, kdy dojde roku 1939 k nacistické invazi, pochopí, že musí dceru poslat pryč, i když ví, že možná už svou milovanou holčičku nikdy neuvidí. Samotnou ji však ohrozí vlastní minulost ve chvíli, když musí nastoupit do transportu do koncentračního tábora.

Ikar, 366 stran, 399 Kč

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi: Vévoda a já

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán, jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Osudy hrdinů můžete lze sledovat i v seriálu Bridgertonovi na stanici Netflix.

Ikar, 320 stran, 279 Kč

Obal knihy

Mary Aikenová: Nebezpečný efekt

Dílo světově proslulé kyberpsycholožky Mary Aikenové. Poutavě napsaná kniha by měla být povinnou četbou zejména pro rodiče dětí a teenagerů, kteří nechtějí své potomky vydat všanc svodům a hrozbám internetu. Publikace byla vyhlášena časopisem Time coby Kniha roku v kategorii „Myšlení“ a oceněná respektovaným vědeckým časopisem Nature.

Zeď, 400 stran, 395 Kč

Obal knihy

Ingrid Tůmová: Síla archetypů ženské duše

Každá žena, která má dostatek odvahy, aby se podívala do svého nitra, je součástí společenstva divokých žen. Na touze cestovat do říše své vlastní duše musí být cosi nespoutaného, obzvlášť v kontrastu s dnešní "civilizovanou" výchovou. Pokud se i přes všeobecné snahy o dokonalou domestikaci nenecháme odradit od pátrání po vlastní pravdě, jsme ve své podstatě divoká stvoření - Divoženky.

Modrá brána, 229 stran, 690 Kč

Obal knihy

Franck Thilliez: Pandemie

V oblíbené ptačí rezervaci z neznámého důvodu uhyne několik labutí. O pár hodin později někdo nedaleko Paříže zavraždí muže a jeho psa a v blízkém rybníku se najdou zohavené ostatky čtyř těl. A mezitím se ve Francii začíná šířit neznámý kmen chřipky. Jak to spolu souvisí? Je snad vše součástí něčího psychopatického plánu? Na scénu přichází komisař Sharko a Lucie Hennebelleová. A tentokrát půjde o hodně. O záchranu celého lidstva.

XYZ, 520 stran, 404 kč

Obal knihy

Daniel Valchovník: Bílý Afričan

Autobiografický příběh nejen o exotickém cestování. O kuřecí farmě v Africe, manželství s cizinkou, práci snů v Evropě, ale i syndromu selhání imunity v Čechách. Život obyčejného mladíka od základu změní nabídka pracovní cesty do Mosambiku.

Pointa, 200 stran, 299 Kč

Obal knihy

Deon Meyer: Poslední lov

Když kapitánovi Bennymu Griesselovi přistane na stole spis s odloženým případem, neochotně se spolu se svým parťákem Vaughnem Cupidem pustí do ověřování důkazů, které se vztahují k možné vraždě bývalého policisty Johnsona Johnsona. Ten totiž zmizel na jedné z nejluxusnějších vlakových linek směřujících z Kapského Města do Pretorie. Odpovědi, které Griessel a Cupido hledají, mohou znát dva Johnsonovi spolucestující, jenže to vypadá, že se dočista vypařili.

Moba, 512 stran, 331 Kč

Obal knihy

Michaela Duffková: Zápisník abstinentky

Jaký je „střízlivý“ život abstinující alkoholičky? Autorka vypráví o tom, jak obtížné je abstinovat ve společnosti, kde je pití společenská norma. Otevřeně líčí kritické momenty své abstinence, svěřuje se s čerstvou zkušeností dvojnásobné mámy a zveřejňuje také příběhy dalších abstinujících alkoholiků o jejich cestě za nezávislým a plnohodnotným životem, který nenaplňuje jen nekonečná hladina alkoholu.

Motto, 176 stran, 239 Kč

Obal knihy

Lawrence Wright: Na konci října

Mikrobiolog Henry Parsons se na ženevské konferenci WHO dozví o nákaze v internačním táboře Kongoli u Jakarty, která zabíjí mladé vězně i jejich lékaře. Měl se sice vrátit do Atlanty včas na oslavu synových narozenin, nicméně letí domů přes Indonésii, aby situaci prověřil. Prorocký thriller od držitele Pulitzerovy ceny není spotřebním zbožím pro dobu karantény. Jako zamyšlení nad křehkými základy našeho způsobu života obstojí i v klidnějších časech. Text čte herec a dabér Jan Šťastný.

OneHotBook, 15:14 hodin, 359 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám