Hlavní obsah

Nové knihy: Stonexová, Vydra a Kolář

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fyzioterapeut Petr Kolář ve své knize Posilování stresem ukazuje, že stresové vlivy se dají využít i k posílení osobnosti člověka. Záhadným zmizením se zabývá román Emmy Stonexové Strážci majáku, tématem odplaty či odpuštění zase publikace Šachy se smrtí, zatímco svérázného humoru komika a herce Petra Vydry si čtenáři plně užijí v jeho novém díle Muž v karanténě.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Kolář: Posilování stresem

V dnešní době vnímáme stres především jako významnou příčinu vzniku řady tělesných a duševních onemocnění, a chápeme jej jako nebezpečný.

Pavel Kolář, celosvětově uznávaný fyzioterapeut a odborník na celostní medicínu, ve své knize mimo jiné rozebírá opačnou úlohu stresových vlivů, a to zejména z hlediska zvýšení odolnosti našeho organismu.

Obal knihy

Lucie Kutrová: 151 dní po evropských stezkách

Po návratu z Pacifické hřebenovky v Americe se Lucie Kutrová rozhodla prozkoumat a přiblížit vám spoustu nádherných tras a stezek, které máme přímo pod nosem. Ukáže vám, že nemusíte hned až do Ameriky, abyste si mohli užít nádherných výhledů.

Obal knihy

Denis Demonpion: Houellebecq

Novinář Denis Demonpion přináší aktualizovanou a rozšířenou verzi životopisu původně vydaného v roce 2005. Michel Houellebecq je významným spisovatelem, jeho knihy vycházejí po celém světě, vznikají jejich filmové, divadelní i rozhlasové adaptace. Jeho romány i básně se dnes studují v akademickém prostředí.

Obal knihy

Petr Vydra: Muž v karanténě

Příběhy ve druhé knize Petra Vydry vznikly v době pandemie a humornou formou reflektují nejrůznější nástrahy a výzvy, jež vypravěči, jeho okolí i celé společnosti nastražila. Přestože jde o uzavřené příběhy a každý má svoji vlastní pointu, stává se kniha zároveň jakousi nezáměrnou, spíše bezděčnou kronikou roku 2020 a první poloviny roku 2021. Většinou se však jedná o příslovečné malé dějiny na pozadí velkých a málokdy je tomu v knížce naopak.

Obal knihy

Sara Blædel: Stezka mrtvých

Během rituálu zasvěcování do dospělosti zmizí patnáctiletý chlapec a zanedlouho se ukáže, že není jediným pohřešovaným. Proč všichni mlčí? Co skrývá tajemný les? Kdo používá Stezku mrtvých, po níž se za starých časů chodívalo k obětnímu dubu? Najdou se ve Hvalsø i dnes vyznavači dávné severské víry, kteří bohům přinášejí oběti?

Obal knihy

Emma Stonexová: Strážci majáku

Cornwall, 1972. Z odlehlého majáku kilometry od pobřeží zmizeli tři jeho strážci. Vstupní dveře zůstaly zamčené zevnitř. Hodiny se zastavily. V záznamech o počasí hlavní strážce popisuje velkou bouři, nebe však bylo celý týden jasné. Co se s muži na odlehlé věži v moři stalo? Kniha byla inspirována skutečným příběhem záhadného a dosud nevysvětleného zmizení tří strážců majáku na Flannanských ostrovech poblíž pobřeží Skotska v roce 1900.

Obal knihy

John Donoghue: Šachy se smrtí

SS Obersturmführer Paul Meissner přijíždí do Osvětimi rovnou z bojů na ruské frontě, kde byl těžce zraněn. Organizuje vznik šachového klubu, který se u mužstva těší oblibě díky pokoutním sázkám na výsledky jednotlivých partií. Když se ovšem Meissner dozvídá, že šachy mezi sebou hrají i vězni, upoutají jeho pozornost zvěsti o údajně neporazitelném židovském hodináři Clémentovi.

Roku 1962 se Clément při šachovém turnaji setkává s Meissnerem. V Osvětimi byl Clément přinucen hrát proti nacistickým dozorcům: pokud vyhrál, směl jednomu ze spoluvězňů zachránit život… V případě prohry by přišel o ten svůj

Obal knihy

T.L. Swanová: Jednou za život

Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak se to stalo – přeskočila jiskra.

Obal knihy

Emily Henryová: Letní sázka

Augustus Everett je uznávaný autor klasických románů. January Andrewsová píše romantické příběhy. Zatímco její příběhy končí happy endem, jeho knihy vrcholí tragickou smrtí nebo deziluzí všech hrdinů. Pro January byla rodina vždycky oporou, Gusovo dětství nebylo zrovna procházkou růžovým sadem. Jsou jako noc a den (nebo jako leden a srpen). Jenže jsou skutečně všechny věci v životě tak, jak se jeví na první pohled?

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám