Hlavní obsah

Nové knihy: Romanová, Foglar a Lawrence

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své biografii vzpomíná na své sportovní úspěchy krasobruslařka Eva Romanová. Kromě toho jsou pro čtenáře připraveny řecká kuchařka od zpěvačky Marthy Elefteriadu, slavný komiks Rychlé šípy i kniha na cesty. A navrch audiokniha slavného románu Milenec Lady Chatterleyové.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Gillian Oliverová: Eva Romanová - Vzpomínky

Eva Romanová spolu se svým bratrem Pavlem tvořili náš nejslavnější krasobruslařský pár. Sourozenci Romanovi soutěžili v tancích na ledě, čtyřikrát se stali mistry světa a dvakrát získali zlatou medaili na mistrovství Evropy.  Eva Romanová vzpomíná na své a bratrovo dětství, na cílevědomého tatínka, obětavou maminku i trenérku paní Mílu Novákovou, na krasobruslařské začátky i sportovní úspěchy, na život v Československu i v revue Holiday on Ice, kam po ukončení závodní dráhy přešli.

Brána, 168 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jan Hocek: Severní stezka – Českem od západu k východu

První ucelená trasa pro pěší i pro cyklisty postupuje napříč celou zemí!

Severní stezka vede severními pohraničními horami mezi nejzápadnějším a nejvýchodnějším bodem České republiky. Knihu můžete využít mnoha způsoby – jako obrazovou a informační publikaci z českých, moravských a slezských hor, jako průvodce pro absolvování celé trasy či její části nebo prostě jen jako motivační a inspirativní dílo.

Universum, 272 stran, 449 Kč

Obal knihy

Martha Elefteriadu: Řecká kuchyně

V knize čtenář najde ta nejchutnější jídla, kterými je řecká kuchyně tolik známá a proslavená – od musaky a stifada přes chladivé tzatziki až po neodolatelné dezerty ke kávě, jakými jsou baklava nebo bugatsa. Všechny recepty si hravě zvládnete připravit i v pohodlí domova.

Esence, 200 stran, 399 Kč

Obal knihy

Perry Thomas: Zapadákov

Weldonville je poklidné městečko v Coloradu. Jako by se tu zastavil čas. Ale kousek za městem stojí pěkná moderní věznice, kam v poslední době přibyla spousta vězňů se zostřeným dohledem. Dvanáct z nich vymyslí a provede plán, jak se dostat ven. Aby se ztratili v davu, vypustí na svobodu přes tisícovku dalších zločinců, a ti, protože nemají kam jinam jít, přepadnou Weldonville a jako dobyvačná armáda znásilňují, kradou a vraždí.

Argo, 308 stran, 320 Kč

Obal knihy

Márquez Gabriel García: O lásce a jiných běsech

Když Siervu Maríi pokousal v den jejích dvanáctých narozenin pes nakažený vzteklinou, a ona přežila, byla označena za posedlou. Církev zná jediný prostředek proti všem představitelným nemocem: vyhánění ďábla neboli exorcismus. V klášteře svaté Kláry však začíná osudná milostná zápletka dvanáctileté dívky s šestatřicetiletým knězem, který namísto Satana objevuje lásku. Autor popisuje nádherný, nicméně nenaplněný vztah dvou lidí.

Odeon, 128 stran, 259 Kč

Obal knihy

Jaroslav Foglar: Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera

Souborné vydání komiksových příběhů Jaroslava Foglara, komiksu, který milují celé generace malých i dospělých čtenářů, přichází v nové podobě. Rychlé šípy září tak, jak jste je ještě neviděli, a plní tím přání svých tvůrců. Navíc poprvé ve všech variantách, které Jaroslav Foglar spolu s Janem Fischerem vytvořili. Soubor vychází v unikátní grafické úpravě Martina T. Peciny a s rozsáhlým doslovem Tomáše Prokůpka.

Albatros, 296 stran, 899 Kč

Obal knihy

Carl Safina: Řeč zvířat

Co zvířata cítí a o čem přemýšlejí? Jak dospělí sloni komunikují se svými mláďaty? Které druhy zvuků používají kosatky při hledání potravy? A jak funguje sociální dynamika ve vlčích smečkách? Nejen těmito otázkami se zabývá ekolog a populární autor knih o přírodě.

Vyšehrad, 416 stran, 499 Kč

Obal knihy

David Herbert Lawrence: Milenec Lady Chatterleyové

Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Milenec lady Chatterleyové je možná erotický román, určitě ne obscénní. Text čtou Petra Bučková a Jiří Dvořák.

Radioservis, 9 hodin 55 minut, 299 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám