Hlavní obsah

Nové knihy: Robothamová, Nekola a Soukup

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálož knih tohoto týdne zdobí například publikace Martina Nekoly, která mapuje osudy Čechů v metropoli New Yorku. Světoběžník, písničkář a poustevník Charlie Soukup zase předkládá své písňové básně i texty. Za pozornost stojí také komiks, který zpracovává příběh Josefa Hasila alias krále Šumavy, či román z prostředí koncentračního tábora.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Martin Nekola: Český New York

New York je zářivá perla mezi velkoměsty, pulzující metropole a vstupní brána do Nového světa – přilákal i značné množství vystěhovalců z českých zemí, kteří se zde následně usídlili. Po první světové válce zdejší česká komunita čítala přes 40 000 lidí. Historik Martin Nekola na základě mnohaletého výzkumu přímo v newyorských archivech připravil unikátní knihu o všech aspektech života Čechů za velkou louží.

Universum, 168 stran, 359 Kč

Obal knihy

Ed James: Bez příčiny

Sarah Langtonová beze stopy zmizela. Když se po šesti týdnech náhle objeví, je napůl šílená a téměř k smrti vyhladovělá. Policie se snaží zjistit, co se stalo, ale nemá jedinou stopu. Teprve když je nalezen další člověk, zdeptaný několikaměsíčním pobytem na samotce, začíná se rýsovat děsivý vzorec: řádí tu zvrhlý únosce, který zřejmě chce své oběti zbavit rozumu.

Kalibr, 360 stran, 399 Kč

Obal knihy

Návrat krále Šumavy 3: Opona se zatahuje

Závěrečný díl komiksové trilogie inspirované románovým bestsellerem Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy směřuje k velkému špionážnímu finále, které nás tentokrát zavede do noirového světa poválečných velkoměst. Otázkou zůstává, kdo z nesmiřitelného souboje dvou mužů ve službách znepřátelených zpravodajských služeb vyjde jako vítěz. Minulost vrhá dlouhé stíny a cena za přežití je vysoká.

Labyrint, 264 stran, 399 Kč

Obal knihy

Nathan W. Pyle: Divná planeta

Většina z nás má pocit, že žije naprosto normální život. Když se na něj ale podíváme optikou bytostí Divné planety, přidáme autorův okouzlující humor a jazyk, získáme čistou pravdu a neuvěřitelně zábavné čtení.

Nathan W. Pyle ve svém komiksu popisuje obyčejné chování a rozhovory těchto neobyčejných bytostí.

Universum, 144 stran, 299 Kč

Obal knihy

Charlie Soukup: Kulturní kamikadze

Výbor undergroundového písničkáře a poustevníka obsahuje písňové texty a básně uveřejněné v samizdatových edicích. Knížka vychází z vydání, které vyšlo v roce 1999 pod názvem Radio. Doslov Vratislav Brabenec, Ivan M. Jirous, Marie Benetková, Jan Lopatka, Pavel Zajíček a Jaroslav Riedel. Vychází u příležitosti autorových sedmdesátin.

Maťa, 144 stran, 229 Kč

Obal knihy

Guy de Maupassant: Jeden život

Kniha je prvním z Maupassantových šesti románů a po Miláčkovi je nejznámější. Hrdinkou díla z roku 1883 je Jeanne de Lamare, sympatická, možná trochu naivní dívka, dobrosrdečná a plná ideálů, které ovšem během svého života postupně ztrácí. Z manžela se vyklube skrblík a notorický proutník. Zjistí, že její matka měla milence a že komorná má dítě s jejím manželem. I syn ji zklame.

Odeon, 256 stran, doporučená cena 329 Kč

Obal knihy

Mandy Robothamová: Dítě třetí říše

Anke je vězeňkyní v lágru, a aby přežila, dělá to, co umí nejlépe – pomáhá svým spoluvězenkyním porodit a starat se o novorozence. Jenže pak si její činnosti všimne kdosi důležitý a dívka čelí zdrcující volbě. Eva Braunová totiž čeká děťátko. Využije hrdinka šanci zachránit si život a dostat se z pekla koncentračního tábora, i když to bude znamenat posloužit říši, kterou nenávidí? Nebo obětuje život svůj i miminka pro lepší zítřky celého světa?

Ikar, 328 stran, 359 Kč

Obal knihy

Kristína Hušeková: Než vybledne den

Dojemný příběh o vztahu Emy a její maminky Nory a o touze mít i ve stáří u sebe blízkého člověka. Nora si v seniorském věku najde přítele Josefa, z kterého se ale brzy vyklube vypočítavý muž, kterému jde jen o to získat Nořin majetek a co nejrychleji se jí zbavit. Nora je na něj citově navázána a slepě mu věří. Pro Emu je tak neuvěřitelným problémem dostat maminku z Josefova područí. Když se jí to podaří, je matka ve zuboženém stavu a co víc – lékaři u ní objeví počínajícího Alzheimera. Nora pozvolna ztrácí paměť a Ema tak pomalu a bolestivě přichází o milovaného člověka.

Ikar, 184 stran, 259 Kč

Obal knihy

Brian Freeman: Sama proti všem

Úspěšná autorka bestsellerového thrilleru ztratila během půl roku téměř všechny nejbližší. Teď žije sama, ukrytá v domě v lesích poblíž kanadských hranic. A právě tam se jednoho večera zničehonic objeví chlapec, který tvrdí, že ho pronásledují, a prosí ji o pomoc. Je zraněný na hlavě, nepamatuje si ani své jméno, ale ví, že se stal svědkem vraždy. Lisa se ho rozhodne chránit. Netuší, jak je to možné, ale jeho osud se v mnohém podobá hlavnímu hrdinovi jejího románu. A teď se v nebezpečí ocitají oba.

Kalibr, 296 stran, 359 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám