Hlavní obsah

Nové knihy: Makrlíková, Dawkins a Christie

Právo, Jan Šída

Jaro je v plném proudu, a proto je pro čtenáře ideální publikace Dany Makrlíkové, díky níž si lze upravit zahradu u domu podle svých představ. Kromě ní jsou součástí nabídky knih tohoto týdne také sbírka postmoderních básní, rádce pro ateisty, či audiokniha románu Hodiny od Agarthy Christie.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Wernicke: Nejúžasnější příběhy z olympijských her

Letní olympijské hry jsou opravdovým sportovním vrcholem, kterého se účastní sportovci a sportovkyně ze všech zemí naší planety. Nejúžasnější příběhy z této akce mapují novodobou historii letních olympijských her od roku 1896. Netradičně se však zaměřují nikoliv na nejlepší sportovní výkony, ale spíše na největší kuriozity a překvapivé historky, které čtenáře jistě pobaví.

Obal knihy

Ulrike Schweikertová: Nemocnice Charité – Naděje a osud

Berlín v roce 1831. Ve městě už týdny panuje strach, že by se do Německa mohla dostat cholera. Když na člunu na Sprévě zemře za velkých bolestí lodník, začne se osudná epidemie nemilosrdně šířit. V nemocnici Charité profesor Dieffenbach s kolegy horečně hledá způsob přenosu nemoci a nejúčinnější léčbu nakažených. Je to závod s časem. Zatímco lékaři bojují o životy tisíců lidí, tři ženy vedou ještě svůj osobní boj.

Obal knihy

Miroslav Fišmeister: Líc al-Chálí

Na první průlet verši autora by se možná zdálo, že jde o hravě nonsensovou poezii, o absurdní slovní hříčky, o zvukomalebné toky hlásek a písmen a v nich neztajené jiskřivé veselí. V jeho křivolakých, složitě spájených obrazech ale zdaleka není vložen jen autorův cit pro bizarnost, hru, významy a zvuky jazyka: jejich smysl je nečekaně zvrstvený, jiskří v elektrizujících výbojích ze styku slov a jevů, které jsou si vzdálené a cizí.

Obal knihy

Richard Dawkins: Rozchod s bohem: Rádce pro začátečníky

V tomto uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel ve své dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě, se zřetelem na čtenáře, kteří nejsou zběhlí v soudobé evoluční biologii. Dává čtenářům možnost znovu promyslet zásadní otázky o životě a vesmíru.

Obal knihy

Eloisa James: Nevhodná partie

Romantický milostný příběh z prostředí anglické aristokracie. Autorka ho vypráví v historických souvislostech poslední čtvrtiny 18. století. Pohledný, švihácký dědic vévodství lord Roland Northbridge Wilde – pro přátele North – se po dvou letech vrací z války do Anglie, odkud odjel poté, co ho opustila snoubenka Diana Belgravová, a zjišťuje, že jeho pověst mezi lidmi je hodně pošramocená: společenská smetánka o něm tvrdí, že je příliš nespoutaný, aby se mohl oženit.

Obal knihy

Dana Makrlíková: Zahrada od Dany

Nejlepší praktické tipy od známé zahradní architektky pro vytvoření i přestavbu zahrad. Moderátorka televizních pořadů pro zahrádkáře Dana Makrlíková ví o zahradní architektuře první i poslední! Díky svým mnohaletým zkušenostem vám nyní představí hlavní principy při budování zahrad. Co vzít v potaz s ohledem na jejich velikost, orientaci a tvar? Jaké rostliny a stavební prvky použít? V souboru srozumitelných návodů, které doplňují profesionální fotografie, najdete jasnou vizi právě pro vás!

Obal knihy

Agatha Christie: Hodiny

Sheila Webbová z Cavendishské agentury pro sekretářské práce se dostavila na pokyn své nadřízené na adresu Wilbraham Crescent 19 přesně načas. Jelikož však na zazvonění nikdo nereaguje, jde stenografka dál, aby na slečnu Pebmarshovou, která si její služby objednala, počkala uvnitř. V působivém přijímacím pokoji ji upoutá nezvyklé množství hodin ukazujících stejný čas: pár minut před čtvrt na pět, ačkoli jsou teprve tři. Tedy až na kukačky, jejichž zvuk Sheilu nemálo vyděsí. A právě v ten okamžik si návštěva povšimne mrtvoly muže.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám