Hlavní obsah

Nové knihy: Frennstedtová, Garnier a Kemptová

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku knih tohoto týdne tvoří severský thriller, publikace věnující se špionáži za druhé světové války nebo série rozhovorů se špičkovými doktory. Mimo to v ní najdeme také příběh nejúspěšnější tuzemské pistole CZ 75. Audiokniha Běžkyně je detektivní román z prostředí čínských olympioniků.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Tina Frennstedtová: Nezvěstná

Severské krimi inspirované skutečnými nevyřešenými případy. V létě před 16 lety zmizela v jižním Švédsku 19letá dívka. Případ nebyl vyřešen a dívka se nikdy nenašla. Nyní se v Malmö objevil vrah, který napadá a znásilňuje ženy přímo v jejich domovech. Důkazy ukazují nápadné podobnosti s vyšetřováním dlouho hledaného dánského vraha z Valby. Slavný dánský expert na profilování zločinců a odborník na muže z Valby Carsten Morris se připojí ke švédskému týmu vyšetřovatelů pod vedením inspektorky Tess Hjalmarssonové a její parťačky Marie Erlingové, které se snaží vyřešit oba případy.

Jota, 399 stran, 398 Kč

Foto:

Obal knihy

Stéphane Garnier: Chovejte se jako James Bond

Co je tajemstvím Jamese Bonda? Nejslavnější agent na světě nás zcela jistě má co naučit o svém způsobu jednání a myšlení. A právě to najdete v této knize osobního rozvoje, jíž se žádná jiná nemůže podobat! James Bond je charismatický, ale také citlivý a má smysl pro humor. Má však ještě mnoho dalších skvělých vlastností, které můžeme my všichni (a všechny) najít i v sobě a rozvíjet.

Jota, 256 stran, 298 Kč

Foto:

Obal knihy

Beth Kemptonová: Wabi sabi

Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný několik století starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Ve svých životech plných honby za kariérou, bohatstvím nebo neobvyklými zážitky často přehlížíme, v čem spočívá skutečné štěstí. Úsměv, který nám někdo neznámý věnoval na ulici; sněhové vločky, jedna za druhou se tiše snášející k zemi; vůně bylinkového čaje ze staré odřené konvice.

Jota, 311 stran, 398 Kč

Foto:

Obal knihy

Max Hastings: Tajná válka

Autor představuje známé i neznámé postavy zpravodajské výzvědné služby z celého světa a jejich roli v jednom z největších vojenských konfliktu všech dob, druhé světové válce. Špióni, tajné kódy, zákulisní hry – to vše hrálo zásadní roli v průběhu druhé světové války. Všechny bojující národy je využívaly k odhalení utajovaných informací jak o pohybech vojsk, tak o technických novinkách i bojových plánech. Získané zprávy byly poté využívány na frontě i za frontovými liniemi proti protivníkovi.

Jota, 624 stran, 598 Kč

Foto:

Obal knihy

David Pazdera: CZ 75 – Příběh české legendy

Nespočet vítězství na nejprestižnějších závodech ve sportovní střelbě podle pravidel IPSC. Druhá nejkopírovanější samonabíjecí pistole všech dob.

To vše, a ještě mnohem víc je model CZ 75, původně psaný ČZ, který se zrodil v polovině 70. let minulého století jako originální český příspěvek k úvahám o ideální podobě moderní služební a obranné samonabíjecí pistole. Řešení, s nímž přišel jeden z nejlepších zbraňových konstruktérů všech dob František Koucký (1907–1994), dodnes mnozí považují za vůbec nejdokonalejší v dané kategorii.

Universum, 176 stran, 299 Kč

Foto:

Obal knihy

Barbara Nesvadbová, Jakub Knězů: Hovory s doktory II

Autoři knihy Hovory s doktory, která vyšla před rokem, oslovili dalších dvanáct předních českých lékařů. Na jejich otázky odpovídají: profesor Vladimír Beneš, neurochirurg, profesor Michal Miovský, adiktolog, či chirurg Jiří Froněk. Kardiolog, profesor Petr Widimský, je specialista na akutní infarkt, vytvořil originální život zachraňující postup a patří ke čtyřem nejcitovanějším českým lékařům. Svoje názory objasňuje i mikrobioložka a diagnostička Václava Adámková, profesor Pavel Kolář, rehabilitační lékař, který už nejednomu sportovci zachránil zdraví či kariéru, profesor Jan Štulík, spondylochirurg, profesor Jiří Raboch, psychiatr, chirurg Tomáš Šebek, profesorka Iva Holmerová, gerontoložka, profesor Petr Arenberger, dermatolog, a profesor Jiří Šnajdauf, dětský chirurg.

Universum, 192 stran, 299 Kč

Foto:

Obal knihy

Oliver Pötzsch: Kejklíř

Faustus, Šťastlivec – tak mu říkala matka, protože v den jeho narození stály hvězdy v mimořádně příznivé konste­laci. Johann Georg byl zvláštní chlapec, bystrý a zvídavý. Když do falckého města Knittlingen přišli Léta Páně 1486 kejklíři, okamžitě se pro ně nadchl. Zejména ho fascinoval mág a čarodějník Tonio del Moravia. Z bledého muže s pichlavě černýma očima, který mladíkovi předpověděl velkou budoucnost učence, vyzařovalo zvláštní kouzlo. A tak, když Johannova matka zemřela a jeho láska k přítelkyni z mládí Margaretě dramaticky ztroskotala, připojil se k Toniovi.

Brána, 568 stran, 479 Kč

Foto:

Obal knihy

Peter May: Běžkyně

Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho navíc vyjde najevo, že tím seznam podobných „náhodných“ úmrtí v týmu pořadatelské země nekončí. Případ dostanou na starost čínský detektiv Li Jen a americká soudní lékařka Margaret Campbellová, jejichž jedinou nadějí je domácí favoritka vytrvalostního závodu na 3 000 metrů.

OneHotBook, 14:19 hodin, 349 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám