Hlavní obsah

Nové Knihy: Brodská, Zárybnická a Grof

Jana Brejchová patřila k hereckým hvězdám šedesátých let. Její dcera, také herečka, Tereza Brodská, sepsala vzpomínky na svou matku. Mimo tuto publikaci čeká v nabídce tohoto týdne na milovníky literatury průvodce po Alpách na kole od Aleny Zárybnické, kniha popisující účinky LSD, nebo odbornou publikaci vedoucí nás pod povrch našeho mateřského jazyka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Stefania Auciová: Lvi na výsluní

Floriovi, chudí přistěhovalci z Kalábrie, dobyli Palermo. Z opovrhovaných apatykářů se stala nejvýznamnější sicilská rodina, jež ovládla obchod, dopravu a nejdůležitější průmyslová odvětví, přiženila se do aristokratických kruhů a vstoupila do politiky… Cesta za úspěchem je trnitá, ještě těžší však je se na vrcholu udržet. Pokračování strhující ságy o skutečných osudech významné sicilské rodiny se soustředí na Ignazia Floria, který se ujímá rodinného impéria po smrti jeho zakladatele, svého otce Vincenza.

Metafora, 272 stran, 369 Kč

Obal knihy

Kate Quinnová: Kód růže

Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk.

Moba, 664 stran, 399 Kč

Obal knihy

Stanislav Grof: LSD psychoterapie

Senzacechtivost provázející masově rozšířené užívání LSD v pozdních šedesátých letech a následná značně přehnaná reakce zákonodárců výzkum LSD prakticky zastavily. Mnohé z toho, co se za více než třicet let vědeckých studií zjistilo, bylo natolik potlačeno či zkresleno, že pro běžného čtenáře tu nebyl dostupný žádný souhrnný přehled. Až na tuto knihu. LSD psychoterapie přináší důkladný popis pozoruhodné kapitoly nekonečného zkoumání naší nadosobní podstaty a původu. Řízené studie, popsané v této knize, odhalují vzrušující a podnětné údaje o povaze lidského vědomí, vnímání a reality samé.

Práh, 600 stran, 670 Kč

Obal knihy

Jakub Marek: Podzemí slov

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se rumu říká zrovna rum? Víte, co to znamená, když vám majitel e-shopu řekne, že právě ponížil ležáky? A všimli jste si, kolik se v hovorech o fotbale používá básnických prostředků? To je jen hrstka otázek, kolem nichž se točí Podzemí slov – knížka pro ty, kteří se rádi zamýšlejí nad řečí, již ostatní používají bez rozmyslu. Prostřednictvím krátkých kapitol v ní nahlédneme pod povrch češtiny. A kdo ví, možná tam najdeme i nějaké paralely s životem jako takovým.

Pointa, 144 stran, 279 Kč

Obal knihy

Tereza Brodská: Moje máma Jana Brejchová

Unikátní kniha přibližuje filmovou kariéru slavné hvězdy, jež v šedesátých letech zářila i na evropské scéně. Jana Brejchová vypráví o spolupráci s filmovými kolegy, kteří byli součástí její profesní kariéry i osobního života, například o Vlastimilu Brodském, Jiřím Krejčíkovi, Miloši Formanovi, Janu Werichovi či Pierru Briceovi. Kniha je také neobvykle otevřenou výpovědí o soukromí slavné herečky, o jejích partnerstvích i složitých rodinných vztazích.

Universum ve spolupráci s WWA photo, 408 stran, 599 Kč

Obal knihy

Haruki Murakami: První osoba jednotného čísla

V povídkách se dostávají ke slovu náhodná i záhadná setkání, autor popouští uzdu fantazii: slavný jazzový saxofonista Charlie Parker podle něj nezemřel roku 1955, ale dožil se 60. let. V úsměvné povídce Zpověď opice z Šinagawy se zase třeba vypravěč na svých cestách dostane do malého hotýlku, kde narazí na mluvícího opičáka, který má rád hudbu Antona Brucknera a který mu ochotně umyje záda.

Odeon jako 260. svazek edice Světová knihovna, 184 stran, 329 Kč

Obal knihy

Andrew Mayne: Černý korál

Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha…

Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku. V útrobách vozu tlí mrtvoly čtveřice mladých lidí, kteří před třiceti lety zmizeli po návštěvě rockového koncertu. Úřady se domnívají, že šlo o tragickou nehodu, Sloan je ovšem přesvědčená, že se stali obětí vraždy – a důkazy navíc ukazují na dlouhý řetězec neobjasněných zmizení po celé Floridě.

Kalibr, 304 stran, 399 Kč

Obal knihy

Alena Zárybnická: Alpami na kole II.

V návaznosti na svojí loňskou úspěšnou knihu Alpami na kole vás populární televizní meteoroložka Alena Zárybnická provede dalšími nejhezčími místy italských, rakouských, švýcarských, francouzských a německých Alp.

Vybírat můžete ze 37 tras. Některé šplhají do horských sedel, jiné vedou podél moře či údolími. A nedílnou součástí knihy jsou i meteorologická okénka – zajímavosti, souvislosti, zkrátka vše důležité, co byste o počasí měli vědět, než vyrazíte.

Universum, 240 stran, 499 Kč

Obal knihy

Pavel Juřík: Památky Čech, Moravy a Slezska

Tato výpravná publikace je praktickým průvodcem nejen na cesty. Je doslova univerzálním „zlatým klíčem“ k více než třem stovkám veřejně přístupným památkovým a památným objektům v celé České republice (hrady, zámky, kláštery, poutní místa, muzea a další pamětihodnosti).

Autor vybral nejen památky ze všech nejznámější, ale i ty neprávem méně známé, a přesto velmi zajímavé.

Universum, 224 stran, 399 Kč

Obal knihy

Petra Š. Jirglová: Nejdražší suvenýr

Třiatřicetiletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. To, co mělo být původní svatební cestou a posléze nechtěnou osamělou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naopak za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Jejich setkání okamžité obrátí naruby Romanův doposud pohodlný a nudný život. Může ale tenhle románek dvou naprosto protichůdných povah vedle slunného a rozpáleného Mexika v budoucnu fungovat i v zatažené, deštivé Praze...?

Ikar, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám