Hlavní obsah

Nové knihy: Boučková, Tučková a Greaney

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku tohoto týdne otevírá napínavý thriller o samotářském střelci, který prý nikdy nemine cíl. Kromě toho se mohou čtenáři těšit na nové dílo spisovatelky Terezy Boučkové mapující její tvorbu z poslední pětiletky, návod k posílení těla i mysli, román o teenagerském hledání sebe sama a navrch ještě audioknihu Kateřiny Tučkové Bílá voda.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Hillary Rodham Clintonová, Louise Pennyová: Vláda teroru

Uznávaná spisovatelka Louise Pennyová se jednou zeptala Hillary Clintonové na její působení ve funkci ministryně zahraničí a jaká byla její nejhorší noční můra. Vláda teroru je odpovědí na tuto otázku.

Po bouřlivém období v americké politice právě nastupuje nová administrativa. Ministryně zahraničí Ellen Adamsová je rozhodnutá splnit své povinnosti vůči vlastní zemi, ale musí čelit mezinárodní hrozbě.

Mladá pracovnice jejího ministerstva dostala z anonymního zdroje matoucí zprávu. Příliš pozdě pochopí, že šlo o spěšně kódované varování. Poté Evropou otřese série bombových útoků na autobusy, která ohlašuje nástup nové nepředvídatelné teroristické organizace. Jak Ellen rozplétá devastující účinky předchozího prezidentského období na mezinárodní politiku, objeví se znepokojivé otázky.

Kalibr, 504 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Mark Greaney: Na mušce

Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm doslova legendy. Je to samotář bez rodiny, přátel i domova. Přijímá pouze zakázky na likvidaci zločinců. Pohybuje se jako stín, splní i nemožné a pak zase zmizí. A vždy zasáhne svůj cíl. Před čtyřmi lety Courta Gentryho zradili jeho šéfové ze CIA. Aby unikl, musel zlikvidovat i bývalé parťáky, ale přežil. Teď se coby špičkový zabiják živí zabíjením lidí na objednávku.

Kalibr, 384 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Brit Bennett: Matky

Nadia Turnerová je krásná, avšak rebelující a smutkem zmítaná sedmnáctiletá dívka. Luke Sheppard je syn místního pastora, který býval fotbalovou hvězdou. Zranění ho ale přimělo skončit a teď obsluhuje v bistru. Oba jsou mladí a ani jeden z nich nehledá nic vážného. I přesto je výsledkem tohoto teenagerského románku těhotenství a následné tajnosti mají dopad, který daleko přesahuje jejich mládí.

Ikar, 256 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Ondřej Škrabal: Cesta k billboardu

Knihu spojuje téma pokroku a potřeby neustále se zdokonalovat. Tato vnitřní potřeba neustálého zdokonalování je především pro státy bývalého Východního bloku spojená s představou „Západu“.

Jednotlivé postavy čtrnácti krátkých próz se vydávají hledat blízký Západ, ke kterému neustále vzhlížejí v naději, že dostanou příležitost něco odpozorovat.

Dílo Ondřeje Škrabala je satirickou knihou o uvadající kontinuitě a osamocenosti, ve které může jedna velká idea minulého století dnes ústit.

Listen, 112 stran, 299 Kč

Foto: Listen

Obal knihy

Tereza Boučková: Hodiny tikají

Nová knížka české spisovatelky, publicistky a scenáristky Terezy Boučkové shrnuje autorčinu publicistickou tvorbu z posledních pěti let. V letech 2017–2021 psala měsíc co měsíc fejeton do magazínu Reportér: o společnosti, politice, kultuře, cestování i o sobě. Speciálně pro knižní vydání pak připsala svůj poslední text, jakousi pomyslnou tečku za tím vším.

Kniha vychází s ilustracemi Ondřeje Kohouta.

Odeon, 272 stran, 349 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Jaclyn Dunneová: Mysl. Tělo. Zázrak.

Kniha nabízí snadno použitelný návod k vytvoření zdravých návyků při každodenních činnostech, aby vaše mysl i tělo fungovaly co nejlépe. Jestli si potřebujete ujasnit, jak posunout svoje fyzické i psychické zdraví na vyšší úroveň, nebo hledáte sílu v těžké životní situaci, tato kniha vám pomůže. Je načase, abyste přestali hledat nějaká další rychlá řešení nebo módní výstřelky, které slibují modré z nebe, ale ve skutečnosti vám nic nedávají. Teď už máte všechno, co potřebujete: uvnitř vaší mysli, uvnitř vašeho těla a uvnitř této knihy.

Práh, 216 stran, 299 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Håkan Nesser: Šachy pod sopkou

Nejnovější případ komisaře Gunnara Barbarottiho. Autorovy poslední dny a smrt – tak zní titul nedokončeného románu poměrně populárního spisovatele Franze J. Lundeho o znepokojivých událostech, které se mu přihodily na podzim roku 2019. Lundeho text se po čase dostane do rukou. Jak je vidět, ve světě spisovatelů se mohou odehrávat podivné věci. Text Barbarottiho zcela pohltí, přestože si současně klade otázku, zda by se raději neměl věnovat důležitějším úkolům. Do temného příběhu vstupuje během roku 2020 také covid-19. K rozluštění záhady dojde až začátkem června, v den státního svátku Švédského království.

Moba, 320 stran, 295 Kč

Foto: Moba

Obal knihy

Kateřina Tučková: Bílá voda

Bezmála deset let práce na novém románu se Kateřině Tučkové rozhodně vyplatilo – vydání její téměř sedmisetstránkové prózy provázejí nadšené ohlasy čtenářů i slova uznání literárních kritiků. Audioverze díla označovaného za knihu roku či dokonce celé dekády si žádala obzvláštní péči. Oceňovaná režisérka Jitka Škápíková totiž měla k ruce hned devítičlenný herecký ansámbl v čele s Vandou Hybnerovou (účinkují také Johanna Tesařová, Ladislav Cigánek, Petr Pochop, Pavla Tomicová, Oldřich Vlach, Dana Pešková, Libuše Švormová a Tereza Vítů).

OneHotBook, 28 hodin 46 minut, 629 Kč (stažení mp3), 649 Kč (CD mp3)

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám