Hlavní obsah

Nové knihy: Bolek, Horáková, Genovese, Kotleta i Jaspers

Právo, František Cinger

Publikace o životě herce a klauna, příběhy mužů, žen i dětí. Pohled na tzv. banderovce i úvaha o vině, nejen Němců a nacistů.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Bolek

Obal knihy

Výpravná publikace při příležitosti sedmdesátých narozenin populární osobnosti. Pokouší se ji představit prostřednictvím vzpomínek na rodiče, blízké přátele, rodinu a lidi, které v běhu svého mimořádně činorodého života potkala.

Asociace PCC, 280 stran, 649 Kč

Pavla Horáková:

Teorie podivnosti

Obal audioknihy

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová, zaznamenává na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zdánlivé nahodilosti. A zatímco společnost čím dál více lpí na vyprázdněných pravidlech, Ada je opouští a vydává se vstříc svobodě…

OneHotBook, čte Jitka Ježková, mp3, 10:25 hodin, 319 Kč

Paolo Genovese:

První den mého života

Obal knihy

Muž, dvě ženy a chlapec, přesvědčení, že dosáhli dna a bez vůle dál žít, se bezprostředně před tím, než se pokusí o sebevraždu, setkají se záhadným bezejmenným, který je přiměje, aby s ním uzavřeli dohodu. Věnuje jim sedm dní, během nichž poznají, jaký by byl svět bez nich.

XYZ, přeložila Barbora Mahlerová, 312 stran, 329 Kč

Jean Marshová:

Salon Eliott

Obal knihy

Po smrti otce, úspěšného lékaře, zůstaly Beatrice a Evangeline bez prostředků. Otec zastával názor, že žena patří do domácnosti, a neposkytl jim žádné vzdělání. Sestry se však rozhodly založit vlastní oděvní salon a svými návrhy si brzy získaly obdivovatele po celém Londýně.

Motto, 312 stran, 349 Kč

Anna Toddová:

Sestry Springovy

Obal knihy

Děvčata Springova vyrůstají na vojenské základně v New Orleans. Každá ze sester je jiná a dohromady představují živelnou pohromu. Příběh inspirovaný románem Malé ženy Louisy May Alcottové převádí témata lásky, války, dospívání a rodiny do jazyka jednadvacátého století.

Yoli, 368 stran, 299 Kč

Muriel Barberyová:

Život elfů

Obal knihy

Na schodech burgundské farmy a u kostela v italských Abruzzách se našla dvě novorozená děvčátka. Jedna z nich dostala jméno Maria, druhá Clara. Neznají se, přesto je mezi nimi tajné pouto. Obě mají schopnost naslouchat přírodě, která lidským životům dodává hloubku i krásu.

Jota, přeložila Kateřina Štáblová, 288 stran, 298 Kč, e-kniha 198 Kč

František Kotleta:

Stalingrad

Obal knihy

Píše se rok 1942 a německá armáda vítězí na všech frontách i díky speciálním vojákům ve svých řadách. Germánský upíří klan se rozpíná do všech stran. Zdá se, že mocnou vládkyni nic nezastaví. Jenže slovanský upírský klan se tak snadno nevzdává…

Epocha, 296 stran, 299 Kč

E.K. Johnston:

Star Wars – Ahsoka

Obal knihy

Ahsoka Tano, kdysi loajální Jedi a učednice Anakina Skywalkera, byla krutě zrazena. Opustila řád a vydala se vlastní cestou. Poté, co planetu obsadí imperiální jednotky, rozhodne se zapojit do odboje – i když tím riskuje odhalení své pravé totožnosti.

Egmont, 224 strany, 299 Kč

James Bowen:

Kocour Bob a jeho životní moudrost

Obal knihy

Příběh pouličního muzikanta Jamese a jeho kocoura Boba okouzlil celý svět. Nová kniha navazuje na tituly Kocour Bob a Svět podle Boba a zaznamenává krátké příběhy, často ještě z období na ulici, ale též z autogramiád a z turné s předchozími knihami či z natáčení filmu.

Ikar, přeložila Leona Macháčková, 152 strany, 249 Kč

Tomáš Řepa:

Banderovci

Obal knihy

Konkrétní životní osudy ukrajinských nacionalistů, jejich údajných pomahačů a další mnohdy problematické konsekvence jejich činnosti v prostoru střední a východní Evropy jsou díky své vysoké výpovědní hodnotě důležitou součástí této práce. Vlivem rozhoření rusko-ukrajinského konfliktu se tato tematika stala součástí novodobé informační války.

Academia, 368 stran, 395 Kč

Karl Jaspers:

Otázka viny

Obal knihy

Esej Karla Jasperse o německé vině, ale také o vině vůbec a o jejích základních rovinách vyšel poprvé v Německu v roce 1946. Český překlad této autorovy práce byl poprvé vydán v roce 1969, a ani dnes neztrácí na své aktuálnosti.

Academia, 161 stran, 195 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám